Objavljen Izvještaj o glavnim nalazima i preporukama revizora za 2020. godinu :: Semberija INFO ::

 

Objavljen Izvještaj o glavnim nalazima i preporukama revizora za 2020. godinu


SARAJEVO - Kancelarija za reviziju institucija BiH objavila je Godišnji izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2020. godinu kojim je obuhvaćeno 20 prioritetnih i sistemskih pitanja uočenih procesom finansijske revizije institucija BiH i izvršenja budžeta institucija BiH, te četiri oblasti koje su bile predmet revizije učinka prethodne godine.

Glavni nalazi i preporuke finansijske revizije odnose se na nepostupanje po odlukama Ustavnog suda BiH, proces usvajanja budžeta institucija BiH za prošlu godinu, usklađivanje pravilnika o unutrašnjoj organizaciji institucija BiH sa odlukama Savjeta ministara, te proces zapošljavanja u institucijama BiH.


Osim toga, odnose se i na proces javnih nabavki, prevenciju i borbu protiv korupcije, interne finansijske kontrole, višegodišnja kapitalna ulaganja, sudske sporove, status državne imovine, vlastite prihode institucija BiH, istek mandata rukovodilaca u institucijama BiH, te plate i naknade zaposlenih u institucijama BiH, saopšteno je iz Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Glavni nalazi i preporuke revizije učinka odnose se na upravljanje intervencijama u slučaju incidentnih zagađenja mora, planiranje i sprovođenje obuka zaposlenih u institucijama BiH, aktivnosti institucija BiH na obezbjeđenju radijacione i nuklearne bezbjednosti, te digitalizaciju TV signala u BiH.

Većina sistemskih preporuka iz Godišnjeg revizorskog izvještaja o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu nije realizovana, pa se znatan broj preporuka finansijske revizije ponavlja iz godine u godinu, navedeno je u saopštenju.

Kompletan izvještaj dostupan je na veb-stranici Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Tanjug / Glas Srpske