CIK BiH: Najviše glasova Grujičiću za načelnika Srebrenice :: Semberija INFO ::

 

CIK BiH: Najviše glasova Grujičiću za načelnika Srebrenice




SARAJEVO - Na ponovljenim izborima u Srebrenici, prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova osvojio je kandidat Koalicije "Zajedno za Srebrenicu" Mladen Grujičić, izjavio je predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Željko Bakalar.

On je rekao da je Grujičić osvojio 5.189 glasova ili 67,62 odsto glasova, kandidat SDA Alija Tabaković 2.433 glasa ili 31,7 odsto, te nezavisni kandidati Mile Janjić i Aleksandar Simić 28 glasova, odnosno 24 glasa.

Prema njegovim riječima, u ove rezultate su uključeni i rezultati sa onih biračkih mjesta na kojima nisu poništeni izbori, a koji su održani 15. novembra prošle godine.

Na konferenciji za novinare u Sarajevu on je rekao da je odziv birača na biračkim mjestima na kojima su juče ponovljeni izbori iznosi iznosi 42,87 odsto, dok kompletan odziv na svim redovnim biračkim mjestima iznosi 46,53 odsto.

Bakalar je naveo da će rezultati za Skupštinu opštine Srebrenica biti objavljeni ujutru, na veb stranici CIK-a.

On je naveo da prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nije bilo utvrđenih propusta, a ni informacija koje bi ukazivale na ugroženost samog izbornog procesa, osim jednog slučaja narušavanja javnog reda.

Srna / Nezavisne