ZA POMOĆ HRVATSKOJ VEĆ UPLAĆENO 500.000 KM :: Semberija INFO ::

 

ZA POMOĆ HRVATSKOJ VEĆ UPLAĆENO 500.000 KM


Nakon što je na sjednici Komisije za budžet i finansije Predstavničkog doma PS BiH usvojena inicijativa kojom se od Savjeta ministara traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama zemljotresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM, Ministarstvo finansija i trezora u Savjetu ministara saopštilo je da je za ovu namjenu iz budžetske rezerve već uplaćeno 500.000 KM.

Savjet ministara je, na inicijativu Ministarstva finansija, na sjednici održanoj 12. januara, usvojio odluku kojom se za saniranje posljedica zemljotresa iz tekuće rezerve izdvoji 100.000 KM opštini Kostajnica koja je na granici sa Hrvatskom i pretrpjela je znatnu štetu.

Na istoj sjednici usvojena je i odluka o izdvajanju 500.000 KM iz tekuće rezerve radi pružanja pomoći Vladi Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo finansija i trezora odmah je realizovalo ove odluke Savjeta ministara i sredstva doznačila korisnicima.

Na jučerašnjoj sjednici Komisije usvojena je inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković-Lepić i Damira Arnauta kojom se od Savjeta ministara traži da izdvoji sredstva za pomoć žrtvama potresa u Hrvatskoj u minimalnom iznosu od 300.000 KM.

(SRNA)