Dodik uputio čestitku za Božić pravoslavnim vjernicima :: Semberija INFO ::

 

Dodik uputio čestitku za Božić pravoslavnim vjernicima


Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravslavne crkve (SPC) i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i Božić, istakavši da simbolika ovih velikih praznika treba da bude putokaz svima u teškim vremenima prepunim iskušenja i izazova.

Želim da vam ovi praznici donese snagu da se izborite sa svim izazovima sa kojima se susrećemo, posebno u vrijeme pandemije virusa korona koja hara svijetom i odnosi brojne živote, te da praznične dane provodete u krugu svojih najdražih okruženi ljubavlju, toplinom i radošću – istakao je Dodik.

On je izrazio uvjerenje da će Božić podstaći sve ljude da pokažu više ljubavi, tolerancije, razumijevanja i brige za druge u ova teška i izazovna vremena.

Dodik je naglasio da je Božić najradosniji hrišćanski praznik i poželio da praznično raspoloženje ispuni srca svih ljudi sa vjerom u bolje sutra, uz međusobno praštanje, razumijevanje i ljubav, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

– Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav ‘Mir Božiji – Hristos se rodi’ svim vjernicima želim da Badnji dan i Božić provedu u skladu sa našom tradicijom – u miru i radosti, u krugu svojih porodica – poručio je srpski član Predsjedništva BiH u božićnoj čestitki.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Badnji dan, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik Rođenje Isusa Hrista – Božić, koji se obilježava 7. januara.

Srna / Info Bijeljina