Dodik: Krajnje je vrijeme da se sve države ujedine u borbi protiv terorizma :: Semberija INFO ::

 

Dodik: Krajnje je vrijeme da se sve države ujedine u borbi protiv terorizma


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegrame saučešća predsjedniku Austrije Aleksander van der Belenu i austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu istakavši da ga je duboko potresla vijest o surovom terorističkom napadu u Beču.
 
U telegramu saučešća upućenom austrijskom predsjedniku, srpski član Predsjedništva BiH uputio je izraze najdubljeg saučešća, iskrene podrške i saosjećanja, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH. 
 
"Naše misli su uz porodice tragično nastradalih, njihova žrtva i nevino stradanje ne smiju biti uzaludni, već treba da budu utkani kao zlatni temelj i simbol borbe svih nas protiv gnusnog i kukavičkog terorizma, koji svijet šokira nemilim i tužnim slikama", istakao je srpski član Predsjedništva BiH.
 
Dodik je naveo da iako zna da je bolno suočavati se s terorističkim aktima koji pokušavaju da mijenjaju našu svakodnevicu, boje je strahom, uništavaju živote u gradu koji je istinska prijestonica kulture i slobode, zna i da će se pod odgovornim vođstvom predsjednika Austrije taj grad i cjelokupno austrijsko društvo opet uzdići i biti ispunjeni neukrotivom slobodom mira i spokoja.
 
"Krajnje je vrijeme da se sve države i svi narodi svijeta ujedine u borbi protiv terorizma - pošasti koja hara svijetom, odnosi ljudske živote i ugrožava osnovne demokratske i civilizacijske vrijednosti koje baštini civilizacija. Smatram da samo jasnim i konkretnim angažovanjem svih nas možemo stati u kraj i u korijenu sasjeći zlo današnjice oličeno u terorizmu i nesagledivim posljedicama koje za sobom ostavlja", istakao je srpski član Predsjedništva BiH. 
 
U telegramu saučešća austrijskom kancelaru, srpski član Predsjedništva je najoštrije osudio bezumne napade na nevine ljude i teror koji unosi nemir u srca svih civilizovanih ljudi. 
 
"Teroristički napadi u Vašoj zemlji još jednom upozoravaju cijeli svijet da je potrebno da svi uložimo dodatne napore kako bismo se suprotstavili i nadvladali sve oblike terorizma i nasilnog radikalizma. Uvjeren sam da će kroz jedinstven i odlučan angažman svih zemalja, iskreno zalaganje svih činilaca, svijet preduzeti velike i neodložne korake u borbi protiv terorizma i očuvati tekovine slobode i demokratije, temeljnih vrijednosti svakog društva", poručio je Dodik.
 
On je naglasio da zajednički cilj osigurati prosperitetnu i bezbjednu budućnost našim naraštajima koji se može ostvariti jasnim i konkretnim angažovanjem.
 
"Iskreno potresen zbog nesreće i gubitaka koji su zadesili Vašu zemlju, još jednom Vama, porodicama nastradalih i svim građanima Austrije izražavam svoje najdublje saučešće i saosjećam u Vašem bolu", naveo je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.