KOD TRAVNIKA EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTACI NAJVJEROVATNIJE SRPSKE ŽRTVE :: Semberija INFO ::

 

KOD TRAVNIKA EKSHUMIRANI POSMRTNI OSTACI NAJVJEROVATNIJE SRPSKE ŽRTVE


Foto: Srna
Na lokalitetu Šarića brdo u opštini Travnik završen je proces ekshumacije tokom koje su pronađeni kompletni posmrtni ostaci jednog lica, a prema dostupnim informacijama i dokazima pretpostavlja se da je riječ o žrtvi srpske nacionalnosti, starije životne dobi, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Posmrtni ostaci žrtve biće prevezeni u Javno komunalno preduzeće Gradska groblja Banjaluka, gdje će biti izvršena sudsko-medicinska i kriminalističko-tehnička obrada, odnosno utvrđivanje uzroka smrti i uzimanje uzoraka kostiju kako bi se DNK analizom utvrdio identitet žrtve.

Istražilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH je, po naredbi postupajućeg tužioca, direktno nadgledao aktivnosti na terenu i vršio koordinaciju procesa ekshumacije.

U procesu ekshumacije učestvovali su službenici Instituta za nestala lica BiH, Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici i mehanizacija, kao i policijski službenici MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih lica, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih u svim krajevima BiH, navodi se u saopštenju.
 
(SRNA)