ZAPLIJENILI ROBU VRIJEDNU 88.000 KM :: Semberija INFO ::

 

ZAPLIJENILI ROBU VRIJEDNU 88.000 KM


Foto: Ilustracija
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija privremeno su oduzeli raznu tehničku robu te duvan i cigarete bez akciznih markica, a ukupna vrijednost procjenjuje se na 88.000 KM.

Kako je saopšteno, u akciji "Kentaur" uočili su dva vozila u kojima je bio sitno rezani duvan (195 kg) namijenjen za daljnju distribuciju i prometovanje na području Tuzlanskog kantona. 

U prethodnom periodu su, dodaje se, kod pet lica pronašli cigarete koje nisu bile obilježene na zakonom propisani način, te za koje nije bilo propisane dokumentacije. 

Pronađeno je, saopšteno je, ukupno 4.328 paklica cigareta. Takođe, na području Graničnog prelaza Karakaj, uz upotrebu specijalizovane opreme (endoskopi, detektori), tokom detaljnog pregleda putničkih i teretnih vozila otkrili su tri  carinska prekršaja odnosno pronašli skrivenu i neprijavljenu robu (termalna kamera, razna tehnička oprema). 

Roba je privremeno  oduzeta, a protiv lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje pred nadležnim pravosudnim organima.

(Nezavisne)