SASTANAK CRNATKA I GOVEDARICE :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK CRNATKA I GOVEDARICE


U sjedištu PDP-a u Banjaluci danas je održan sastanak potpredsjednika i šefa Glavnog izbornog štaba PDP-a Igora Crnatka i člana Predsjedništva i zamjenika šefa Glavnog izbornog štaba SDS-a Vukote Govedarice.
 
Govedarica i Crnadak su razgovarali o daljem učvršćavanju saradnje dvije stranke uoči lokalnih izbora ove godine.
 
Stav i PDP-a i SDS-a je da su ovo važni izbori na kojima se očekuje odličan zajednički rezultat, a koji će biti uvod u velike promjene 2022. godine. Govedarica i Crnadak su istakli odlučnost da se čvrsto sarađuje u Banjaluci, gdje očekuju pobjedu zajedničkog kandidata za gradonačelnika Draška Stanivukovića:
 
„Na proteklim opštim izborima u Banjaluci smo zajedno izborili ubjedljivu pobjedu našeg zajedničkog kandidata za predsjednika Republike Srpske, Vukote Govedarice. I tadašnja uvjerljiva pobjeda u Banjaluci potvrda je da je Banjaluka spremna za promjene i okončanje vlasti SNSD-a nakon 20 godina“, istakao je Crnadak.
 
Crnadak i Govedarica su podvukli zajednički stav SDS-a i PDP-a da se posebna pažnja posveti sarajevsko-romanijskoj regiji, gdje će SDS i PDP imati zajedničke kandidate za gradonačelnika Istočnog Sarajeva, načelnika Pala, kao i drugim opštinama ove regije.
 
Tema razgovora su bili i operativno – tehnički detalji saradnje. U narednom periodu će biti nastavljene promocije zajedničkih kandidata širom Republike Srpske, a u narednih sedam dana će biti održane promocije u Trebinju i Srpcu.