U SRPSKOJ DEVET SMRTNIH SLUČAJEVA, ZARAŽENO JOŠ 18 OSOBA :: Semberija INFO ::

 

U SRPSKOJ DEVET SMRTNIH SLUČAJEVA, ZARAŽENO JOŠ 18 OSOBA


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 144 laboratorijsih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 18 osoba, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Radi se o osam muškaraca i 10 žena, od kojih je jedna mlađe, 13 srednje i četiri starije životne dobi.
Prema mjestu prebivališta, po sedam osoba je iz Banjaluke i Bijeljine i po jedna iz Kotor Varoša, Laktaša, Prnjavora i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je devet smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i tri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Prijedora i po jedna osoba iz Banjaluke, Bijeljine, Doboja, Novog Grada, Oštre Luke i Petrova.

Do sada je u RS potvrđeno 91.656 slučajeva korone, a preminulo je ukupno 5.345 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

Testirane su ukupno 365.322 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih je 511, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 181, a u ostalim bolnicama 330. Na respiratoru je 51 osoba (33 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 18 u ostalim bolnicama).