Đajić: Odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan :: Semberija INFO ::

 

Đajić: Odgovorno tvrdim da je kiseonik ispravan


BANjALUKA – Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske Vlado Đajić kaže da je kiseonik koji koristi ta zdravstvena ustanova ispravan i da će analiza, koju obavlja sertifikovana laboratorija iz Srbije, to pokazati.

- Odgovorno tvrdim - kiseonik je ispravan, njime su liječene hiljade pacijenata. Kiseonik provjeravamo i imamo dozatore na respiratorima. Oni ne pokazuju nikakve greške - istakao je Đajić u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

On kaže da postoje gasne analize koje pokazuju da nema štetnih materija, da nema ugljen dioksida, već samo kolika je saturacija kiseonika.

- Kao prvi čovjek UKC-a, moram reći da je naša zdravstvena ustanova među prvima u Evropi po opremljenosti, smještaju i ono što je najvažnije, prepoznatljivi smo po stručnosti naših ljekara - naveo je Đajić.

Kaže da mu je žao što gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković to nije prepoznao.

Optužio je Stanivukovića da širi paniku i tvrdi da su radnici i pacijenti na UKC-u ogorčeni zbog toga što, kako kaže, koristi ovo pitanje kao svoju političku promociju.

Tvrdi da je Stanivuković bez da pokuša da provjeri podatke koje iznosi, izašao u javnost s netačnim i lažnim informacijama, čime je izmanipulisan.

Naglasio je da su lažne informacije da se tehnički kiseonik dovozi kamionima, i pozvao sve koji žele da pogledaju snimke nadzornih kamera ili uzmu uzorke kada god žele.


Glas Srpske