SIPA U VISOKOM OTKRILA LABORATORIJU ZA PROIZVODNjU DROGE :: Semberija INFO ::

 

SIPA U VISOKOM OTKRILA LABORATORIJU ZA PROIZVODNjU DROGE


Pripadici Agencije za istrage i zaštitu su tokom pretresa stambenog objekta u Visokom otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane i uhapsili jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

U saopštenju iz SIPA se precizira da su policijski službenici Agencije sinoć u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona realizovali operativnu akciju usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Postupajući po naredbama Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Opštinskog suda u Visokom, policijski službenici su u tom mjestu pretresli jedan stambeni objekat gdje su otkrili laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještačkim uslovima, te privremeno oduzeli 150 sakija sa stabljikama skanka u završnom stadijumu sazrijevanja, sisteme za navodnjavanje, zagrijavanje, osvjetljenje i dovod vazduha.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, lice lišeno slobode biće predato u dalju nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Policijski službenici SIPA nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

(SRNA)