U SRBIJI ZATVORENO SKORO SVE :: Semberija INFO ::

 

U SRBIJI ZATVORENO SKORO SVE


Zbog pogoršanja epidemiloške situacije nastale mutacijama virusa korona i nepridražavanja mjera, u Srbiji su do ponedjeljka zatvoreni restorani, tržni centri, a otkazane su i sve manifestacije.

Zatvaranje je počelo sinoć u 21.00, a do ponedjeljka u 06.00 radiće samo prodavnice prehrambene robe, apoteke i benzinske pumpe.

Sve druge prodavnice kao i ugostiteljski objekti, kafići i restorani, kozmetički i frizerski saloni, saloni ljepote, kladionice, kockarnice, dječije igraonice, teretane, sportski objekti moraju biti zatvoreni do ponedjeljka ujutru.

Za vikend, osim prodavnica prehrambene robe, apoteka i benzinskih pumpi, rade i ordinacije, laboratorije, stomatološke i veterinarske ordinacije, kiosci i trafike.

Takođe i radnje i objekti poput obućarskih, staklorezačkih i krojačkih radnji, a dozvoljen je i rad restorana i barova u okviru hotelskih i sličnih smještaja, ali samo za goste koji su prijavili boravak u tom smještaju.

Moći će da rade i sportski objekti za pripremu i održavanje registrovanih takmičenja u okviru nacionalnih sportskih saveza.

Od ponedjeljka, na onlajn nastavu prelaze i učenici viših razreda osnovnih škola, a za učenike srednjih škola ovaj oblik nastave se produžava i na sljedeću sedmicu.

Kada je riječ o vakcinaciji, ona će se odvijati bez prekida, po unaprijed utvrđenom planu, saopšteno je iz Vlade Srbije.
 
(TANjUG)