REPUBLIKA SRPSKA: Virusom korona zaraženo 112 ljudi, preminulo sedam :: Semberija INFO ::

 

REPUBLIKA SRPSKA: Virusom korona zaraženo 112 ljudi, preminulo sedam


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 112 osoba u Republici Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe srednje i  starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Dervente, Srpca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Pala.

U ovom periodu, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama "Sveti Vračevi" u Bijeljini i "Sveti apostol Luka" u Doboju obavljeno je testiranje 575 laboratorijskih uzoraka.

Zaraženo je 30 osoba iz Banjaluke, devet iz Pala, sedam iz Sokoca, šest iz Doboja, pet iz Bijeljine, po četiri iz Broda, Gradiške, Kozarske Dubice, Laktaša i Prijedora, po tri iz Višegrada, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Srpca i Han Pijeska i po jedna iz Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića.

Radi se o 51 muškarcu i 61 ženi, od kojih su 10 mlađe, 65 srednje i 37 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.827 slučajeva virusa korona, a preminulo je 2.178 osoba.

Do sada se oporavilo 31.307 osoba, a testirano je 193.295

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 507, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 191, a u opštim bolnicama 316.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.163 osoba, a nadzor je završen kod 136.387 osobe.

​Glas Srpske