AKO STE POSVEĆENI RODITELjI, LAKO SE ODLUČITI ZA TROJE DJECE :: Semberija INFO ::

 

AKO STE POSVEĆENI RODITELjI, LAKO SE ODLUČITI ZA TROJE DJECE


Mnogi kažu da našim prostorima ,,hara“ bijela kuga i da sve više mladih napušta ove krajeve, ali šetajući kroz Semberiju ne bi se reklo da je to baš tako.

Činjenica je da se mnogo mladih odlučuje da napusti našu državu, ali je i veliki broj onih koji ostaju ovdje da svijaju svoja porodična „gnijezda“.
 
 
Jedna od tih porodica, koja se odlučila da ostane ovdje jeste porodica Bunjevac iz sela Patkovača nadomak Bijeljine. Ovu porodicu čine mama Zorica i tata Darko, koji su u braku 12 godina, a iz njihove ljubavi izrodile su se tri prekrasne djevojčice. Najstarija Tamara (11) učenica je šestog razreda osnovne škole, srednja Jovana (7) učenica je prvog razreda osnovne škole i najmlađa Jana ima godinu dana.
 
 
Darko je po struci automehaničar i ima svoju radionicu, a Zorica se bavi internet prodajom garderobe putem instagrama.

Bračni par Bunjevac kaže da njihov dan počinje rano ujutru, a završava se uveče oko 21 čas i 30 minuta.
-Naš dan počine rano ujutru, da bismo mogli da završimo sve obaveze za dan koji je pred nama. Najstarija Tamara, pošto je prva smjena u školi, budna je od 6,30 časova i mi je vozimo u školu. A, naš đak prvak je u školi od 12 časova. Dok su starije seke u školi, Jana vrijeme provodi kući, ali planiramo da je u što skorije vrijeme upišemo u vrtić. Kada Tamara i Jovana završe sve školske obaveze, već jeveče, a sa tim i vrijeme da se ide na trening. Naš dan je jako užurban i jako brzo prođe. Najljepši dio dana nam je kada smo svi uveče na okupu pred spavanje. Tada svako može da ispriča kako je proveo dan i ako postoji neki problem zajedno ga rješavamo. Kao roditelji smo uvijek tu za njih i svaki njihov problem, bilo koje prirode da je, trudimo se zajedno da riješimo“, kazali su za ,,Semberija info’’ mama Zorica i tata Darko.
 

Naglasili su sve tri njihove djevojčice potpuno različitih karaktera, ali da se po hiperaktivnosti izdvaja najmlađa Jana. Roditelji tvrde da ona je jako nemirna u odnosu na starije seke.
 
Mama Zorica je kazala za portal „Semberija info“ da je roditeljstvo divna stvar, ali da je u današnje vrijeme jako teško biti roditelj djevojčice koja ulazi u pubertet.
 

-Najstarija Tamara je ušla u pubertetsko doba i jako je teško ispratiti je. Prepuna je svojih ideja, ali i sada je sve drugačije, nego prije. Nekada nije bilo pametnih telefona, niti interneta, lakše je bilo sve za ispratiti. Iako sam ja većinu vremena sa njima, nisam sama u svemu tome, srećom muž je tu, on mi je velika pomoć i zajedno prolazimo kroz faze njenog puberteta“, istakla je Zorica Bunjevac.
 
Tata Darko, kao iskusni fudbaler već duži niz godina, ljubav prema sportu prenio je i na svoje kćerke Tamaru i Jovanu, koje već tri godine treniraju rukomet u Ženskom rukometnom klubu „Radnik“ iz Bijeljine.

-Imaju talenta, išle su i na turnire, osvajale su medalje, ali i pehare. Sport je veoma bitan za pravilan rast i razvoj svakog djeteta, pored toga veoma je važna i pravilna ishrana. Ja se cijeli život bavim sportom, pa se može reći da smo mi jedna sportska porodica“, istakao je tata Darko.
 

Bračni par Bunjevac za kraj razgovora za „Semberija info“ rekao je da uopšte nije bila teška odluka da imaju troje djece, jer je to oduvijek i bila njihova želja.

-Svima bih i ovim putem poručili:,,Ako imate dvoje djece, nikakav problem nije da se odlučite i na treće, jer već imate obaveze oko dvoje, a treće bude „igračka“ za starije mališane i razonoda za sve ukućane. Ako ste posvećeni kao roditelji, bez ikakvih problema možete imati i treće dijete, ne trebate razmišljati o materijalnim stvarima. Da biste uspjeli u svemu i kao par, ali i da bi bili dobri roditelji, najvažniji su sloga, razumijevanje i tolerancija“, zaključili su Zorica i Darko Bunjevac.
 

Semberija info