DALIBORKA I MILENKO DESPOTOVIĆ IZ BIJELjINE RODITELjI SU ČETIRI PRINCEZE :: Semberija INFO ::

 

DALIBORKA I MILENKO DESPOTOVIĆ IZ BIJELjINE RODITELjI SU ČETIRI PRINCEZE


Foto
Daliborka i Milenko Despotović iz Bijeljine, tokom zajedničkog dvadesetogodišnjeg života, ostvarili su se kao roditelji četiri djevojke. Najstarija Teodora  (2003) učenica je četvrtog razreda Gimnazije  „Filip Višnjić“ Bijeljina, Katarina (2006), učenica je prvog razreda Tehničke škole  „Mihajlo Pupin“ Bijeljina, a bliznakinje Iva i Una, rođene su na Vidovdan (2011) i pohađaju peti razred Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“.

Bračni par Despotović uspješno vodi štampariju „Dora“ u Bijeljini, a u njoj i sami rade i zapošljavaju još tri radnika. Za „Semberija info“ su rekli da je roditeljstvo u današnje vrijeme puno izazova, da zahtijeva puno vremena, ali ujedno i smatraju da je jedna od najljepših i najbitnijih uloga u njihovom životu.


 
-Poslije rođenja Teodore, mislili smo da nećemo imati više djece, jer nam je bila jako zahtjevna. Noćima nije spavala i mnogo nas je iscrpljivala. Međutim, kada se rodila Katarina, poželjeli smo još djece, valjda smo postali opušteniji“, kazali su Despotovići i dodali da su se lako odlučili da prošire svoju porodicu.
 
-Sjeli smo, razgovarali i na kraju odlučili da još više obogatimo našu porodicu. Svakako smo htjeli treće dijete, ali nas je iznenadilo, to što ćemo dobiti bliznakinje i zahvalni smo Bogu na tom poklonu. Ipak, nismo dobili jedan poklon, nego dva odjednom - Ivu i Unu, a to nije mala stvar“, ponosno su istakli Daliborka i Milenko Despotović.


 
Radni dan Despotovića počinje sa jutarnjim rutinama i školom.  Dodali su da im obaveze mnogo olakšava to što su kćerke već velike i samostalne, a, samim tim, svoje obaveze i odlaske u školu obavljaju bez njihove pomoći.
 
-Mi imamo mnogo obaveza oko štamparije, i to, što su one samostalne, olakšava nam sve. Kada završimo svoje obaveze oko posla, trudimo se da se maksimalno posvetimo djeci. Uvijek smo tu kada im je potrebna pomoć oko određenih vannastavnih aktivnosti, zadaće i slično. Uveče se uvijek dogovaramo oko obaveza koje imamo narednog dana, a to nam pomaže da se bolje organizujemo“, rekao je bračni par Despotović.


 
-Život u višečlanim porodicama ima dosta prednosti. Prvenstveno u vezi odnosa između djece, jer nauče da dijele, ali i da budu tolerantniji. Svako bi po nekom svom osjećaju trebalo da odluči koliko će djece da ima. Na kraju krajeva, bitno je da ima ljubavi, a ostalo je lako“, završili su svoju priču za „Semberija info“ Daliborka i Milenko Despotović.
 
(Semberija info)