Luka Radić iz Balatuna, aktuelni šampion 149. Ciklusa „Slagalice“ :: Semberija INFO ::

 

Luka Radić iz Balatuna, aktuelni šampion 149. Ciklusa „Slagalice“


Luka Radić, iz semberskog sela Balatun nadomak Bijeljine, 26 – ogodošnji je  doktor medicine koji trenutno volontira u Opštoj bolnici „Sveti Vračevi“ Bijeljina na Odjeljenju hirurgije i javnosti, poznatiji kao aktuelni šampion  149. ciklusa televizijskog kviza „Slagalica“, koji se emituje na Radio -televiziji Srbije od 1993. godine. Pored titule šampiona, osvojio je i vrijednu novčanu nagradu u iznosu od 300.000 dinara i obezbijedio učešće u superfinalu ovog kviza u decembru ove godine.



Luka Radić za portal „Sembrija info“  je rekao da je uvijek bio radoznalo dijete i da je kroz život shvatio da posjeduje znanje koje može da se primjeni u kvizovima. Što se tiče učešća u kvizovima, rekao je da ovo nije prvo iskustvo da se takmiči u tv kvizovima, naime on je učestvovao u još dva kviza, prije pojavljivanja u „Slagalici“, takmičio se u kvizu „Potera“ i „Stigni me ako znaš“, a koji se takođe prikazuju na Radio – televizi Srbije, ali i u kvizovima koji se organizuju u pabovima.



- Učešće u „Slagalici“ je jedno lijepo iskustvo, o kome sam dugo mašao, a moja maštanja su se na kraju i ostvarila,  rezultat je bio mnogo bolji nego što sam očekivao. Kockice su se poklopile, tako da sam imao i sreće. Iako sam učestvovao u još dva kviza, a učešće u „Slagalici“ smatram „krunom“ moje kvizaške karijere“, rekao je Radić i dodao da se nada, da će nastup koji ga očekuje u decembru ove godine u superfinalu biti samo nastavak dobrog niza koji ima u dosadašnjoj kviz karijeri.



Za takmičenje u „Slagalici“,  se prijavio nakon mnogobrojinih upita prijatelja i rodbine kada će se prijaviti i za „Slagalicu“.
-Za učešće sam se prijavio  u januaru ove godine, a na testiranje su me pozvali u februaru, te nakon deset dana kasnije emisije su snimljene i rezulati su sada vidljivi“, rekao je Radić a na naše pitanje kako izgleda testiranje, rekao je da je ono slično kvizu.



-Testiranje je imitacija kviza, na jednom papiru dobijete 12 slova i trebate da sastavite najdužu riječ, 10 pitanja, po jedna asocijacija i spojnica, i oko pet do deset minuta imate da završite test, a nakon toga sledi razgovor sa psihologom. Prema riječima ljudi koji rade kviz, „Slagalica“ je pooštrila svoje kriterijume, a sve u cilju da bi se smanjio broj učesnika u kvizu, koji nisu dovoljno kvalitetni, a manje od 50 odsto prijavnjenih prođe testiranje“ rekao je aktuelni šampion „Slagalice“ Luka Radić i dodao da su mu organizatori izašli u susret da učestvuje u februarskom snimanju, jer zbog poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti da snima u martu i aprilu.

- Ja već dva mjeseca znam ishod i nikome nisam rekao, osim mojih bližnjih. Mnogi vjeruju da to sve ide uživo, dešavalo mi se da me kolege sa posla pitaju kako ću stići na snimanje na vrijeme u Beograd, jer sam na poslu taj dan kada se emituje emisija u kojoj se ja takmičim“ kazao je Luka Radić i dodao da nije mislio da će se pričati i pisati o njegovom uspjehu i da je sa nestrpljenjem isčekivao emitovanje da vidi kako to sve izgleda, jer dva dana nakon proglašenja nije bio svjestan svoga uspjeha.

Za kraj razgovora Radić je poručio „Kada nešto znate, vrijedite u bilo kom djelu svijeta, jer znanje je moć“!

Semberija info