VANjA ZEKIĆ: PRIMJER USPJEHA I MLADOSTI :: Semberija INFO ::

 

VANjA ZEKIĆ: PRIMJER USPJEHA I MLADOSTI


Opština Ugljevik je prepoznatljiva po velikom broju žena angažovanih u opštinskoj administraciji. Od ukupnog broja zaposlenih skoro polovinu čine žene. Od pet opštinskih odjeljenja četiri vode žene. Savjetnica načelnika opštine je žena, a zamjenik načelnika, već treći mandat je, pogađate, žena.

-Radi se o posvećenosti Opštinske uprave načelima stručnosti i efikasnosti. Broj žena zaposlenih u našoj administraciji rezultat je naših kompetencija i stručnosti, a ne samo činjenice da smo žene“, potvrđuje na početku razgovora za „Semberija info“ Vanja Zekić, zamjenik načelnika Opštine Ugljevik, koja je radila i u Odjeljenju za društvene djelatnosti i Odjeljenju za finansije. Prve dane u Opštinskoj upravi provela je u Odsjeku za boračko-invalidsku zaštitu. Tamo je upoznala veliki broj pripadnika boračke populacije, porodica poginulih boraca i invalida, kojima i danas, sa pozicije zamjenika načelnika opštine, nastoji pomoći. Takođe, dio je tima koji radi na realizaciji inicijative da se, u saradnji sa ugljevičkim Centrom za socijalni rad formira Dnevni centar za boravak djece sa posebnim potrebama.
 

-Opština Ugljevik je lokalna zajednica koja ima odlične uslove za život porodica koje imaju malu djecu. Potrudili smo se u prethodnom periodu da izgradimo što bolji ambijent u kojem će mladi imati sve uslove da se kvalitetno obrazuju, bave sportom, zaposle i formiraju svoje porodice u Ugljeviku. Opština vodi politiku podrške zapošljavanju kroz podsticaje malim i srednjim preduzećima, kao i poljoprivrednicima, jer skoro dvije trećine stanovnika Ugljevika živi na selu i bavi se poljoprivredom. Najveći problem sa kojim se suočavamo su migracije koje predstavljaju problem većini lokalnih zajednica u regionu. Naša specifičnost je da, pored migracija u zemlje Evropske unije, ljudi iz Ugljevika migriraju i u pravcu Bijeljine“, rekla je Vanja.

Na pitanje kako kao supruga i majka usklađuje privatne i poslovne obaveze, s obzirom da zbog položaja na kojem se nalazi mora određene javne događaje ispratiti i poslije radnog vremena ili u dane vikenda, ističe da je najvažnije razumijevanje njenog supruga, kao i pomoć koju im pružaju njegovi i njeni roditelji.

-Organizovala sam se tako da ne ispašta ni moja porodica, ni posao koji radim. Da je jednostavno, nije. Djeca su mala, najstariji ide u školu, puno je obaveza oko njih, ali stižemo. Trudim se da ih odgajam u duhu pravih vrijednosti, da budu lijepo vaspitani i lijepog ponašanja, da sutra postanu samostalni ljudi. Tako su mene moji roditelji odgajali i mislim da je to pravi recept za podizanje djece. Da je teško, jeste, ali nema ništa ljepše nego biti majka“, ponosno za ,,Sembira info’’ ističe Vanja Zekić.


ODLIČNA NA SVIM POLjIMA
 
Vanja Zekić je osnovnu školu završila je u rodnom Ugljeviku, a srednju u Bijeljini. Ekonomski fakultet završava u Beogradu, a master studije na Fakultetu poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Bijeljini. Udata je i majka dvojice dječaka. Nosilac je crnog pojasa u karateu. Devet godina je trenirala ovaj sport u Karate klubu „Rudar“ iz Ugljevika.

Semberija info