TUŽNA PRIČA O SABLASNOJ GRAĐEVINI U CENTRU BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

TUŽNA PRIČA O SABLASNOJ GRAĐEVINI U CENTRU BIJELjINE


Nedavno smo objavili tužnu priču o zanatskim centrima, ali to nije jedina tužna priča koju možemo vidjeti u centru našeg grada i to svega petnaest metara od "gradske kuće". Sa ovog građevinskog rugla fasada otpada, stavljaju se žute trake kao upozorenje građanima, a providnim mrežama se prekriva građevina kako bi se ublažio njen žalostan izgled. Nažalost, to ne ublažava realnost. Svi građani mogu da vide samo šiblje, polupane prozore i prostorije koje su nerijetko utočište beskućnicima i narkomanima. 



Građani Bijeljine su možda i navikli na to kako izgleda uži centar njihovog grada, ali šta je sa onima koji prvi put dolaze u Bijeljinu sa namjerom da obiđu "grad budućnosti" o kojem svi toliko pričaju?

Iz Gradske uprave je uglavnom dolazilo obrazloženje da postoji više vlasnika lokala i stambenog prostora, pa ne mogu sa svima da nađu "zajednički jezik" kako bi riješili ovaj problem.



Stariji Bijeljinci mogu samo da se prisjećaju prijeratnog vremena kada su u jednom dijelu tog objekta kupovali Levis farmerke, jer je varaždinski "Varteks" tu imao prodavnicu, a odmah do njihovog lokala kod jednog od bijeljinskih frizera radili su nove frizure.

Još jednom je ostalo samo da se zapitamo da li postoji vlast koja će uspjeti da riješi ovaj problem i podari centru grada izgled kakav zaista zaslužuje jedan "grad budućnosti"?

Semberija info - Tekst i foto: Ljubica Božić