AIDA PETONjIĆ: DOBROVOLjAC U KOVID BOLNICI :: Semberija INFO ::

 

AIDA PETONjIĆ: DOBROVOLjAC U KOVID BOLNICI


Foto: InfoBijeljina.com
Bijeljinski medicinski radnici, kako ih popularno zovemo, ljudi u bijelim mantilima, iskazali su u proteklih jedanaest mjeseci ogroman entuzijazam i požrtvovanje, hrabro i neustrašivo se suočivši sa pandemijom virusa korona.

Među onima najhrabrijima, svakako je i Aida Petonjić (38), medicinska sestra, dobrovoljac u kovid bolnici, koja je od prvog dana, negdje od sredine marta prošle godine iskazala veliku hrabrost i požrtvovanje, dobrovoljno se uključivši u medicinske kovid ekipe koje su u neprestanom kontaktu sa kovid pacijentima. Aida već deset godina radi u bijeljinskoj bolnici i među prvima je primila i vakcinu protiv korona virusa.

“ Nisam ni jednog trenutka imala dilemu, da li to treba da radim ili ne. Rekla sam sama sebi, idem da pomognem ljudima. Prvo sam bila u infektološkoj ambulanti, sa doktorkom Aleksandrom Radojčić, da bih početkom novembra bila prebačena u kovid bolnicu. Inače, radim u Službi za endoskopiju”.

Aida kaže da se nije plašila zaraze, iako su njeni roditelji dijabetičari, a i roditelji njenog muža Senada su u poznim godinama.

“Hvala Bogu, niko od njih nije imao problema sa virusom korona. Poštovala sam socijalnu distancu, kod kuće, sa mužem i sinom sve je normalno funkcionisalo. Iz ovog jedanaestomjesečnog iskustva najviše su me pogađale situacije kada smo imali mlade ljude koji su bili zaraženi i koji su tretirani kao teži slučajevi. Znale su suze same poteći ispod maske i ispod vizira. Ponekad, uz svo naše požrtvovanje i pomoć, nekima objektivno nismo mogli pomoći. Mnogi to, koji nisu bili u prilici da vide, ne mogu ni shvatiti”.

Aida je za kraj razgovora pohvalila rukovodstvo i menadžment bijeljinske bolnice koje je dobro organizovalo rad ove ustanove u uslovima pandemije, ali je znalo i da nagradi one koji su se žrtvovali i dali sve od sebe u pružanju zdravstvenih usluga pacijentima.

Semberija info