BORKA I DRAGOSLAV SIMIĆ PONOSNI SU RODITELjI SEDMORO DJECE :: Semberija INFO ::

 

BORKA I DRAGOSLAV SIMIĆ PONOSNI SU RODITELjI SEDMORO DJECE


Foto: Semberija info
U semberskom selu Velika Obarska u tri kuće ima djece za čitavo selo, a jedna od njih je i kuća Borke i Dragoslava Simića.
 
Borka i Dragoslav Simić u bračnim vodama su 31 godinu i ponosni su roditelji sedmoro djece. Najstariji od sedmoro djece je Miloš (1991), zatim kćerka Vukica (1992), pa Borko (1996), Milica (2003), Aćim (2004), Mirko (2007) i najmlađa Jovana (2010). Najmlađi Simići - Jovana i Mirko su još uvijek školarci. Mirko je učenik devetog razreda osnovne škole, a Jovana sedmi razred, dok su starije sestre i braća zaposleni.


 
Simići se bave poljoprivredom. Gaje standardne ratarske kulture za ovo podneblje, a imaju i domaće životinje. Nadaleko su poznati po ergeli konja, kao i po tome što su jedni od rijetkih koji prodaju kobilje mlijeko na prostoru Semberije.
 
Dragoslav Simić, na početku razgovora za „Semberija info“, kaže je da su on i supruga Borka na početku braka živjeli na porodičnom imanju njegovog oca u zaseoku Ogorelica, pa potom prešli na imanje Ace Vidića gdje su i dan-danas.


 

-Dok smo živjeli na imanju moga oca u zaseoku Ogorelica dobili smo troje djece, a kada je moja supruga Borka naslijedila imanje od ujaka, preselili smo se ovdje. Moja supruga je jedinica, nema ni braće ni sestara, pa smo odlučili da pored to troje djece koje smo već imali, da dobijemo još četvoro“, kazao je Simić.

Borka i Dragoslav Simić istakli su da se svi dobro slažu, te da nisu strogi roditelji i da sve rješavaju razgovorom.



-Dobra su djeca, trudimo se da ih usmjerimo u dobrom pravcu, na prvom mjestu je da budu dobri ljudi. Važno nam je da budu dobri i pošteni, da budu primjer ostaloj omladini. Borimo se i trudimo da budu dobri. Svi se dobro slažu, a stariji paze na mlađe, a kako su svi sada odrasli mnogo je lakše“, kazali su mama Borka i tata Dragoslav i dodali da im sva djeca pomažu na porodičnom imanju, koliko im obaveze dozvoljavaju, jer su svi, sem najmlađih zaposleni.


 
Bračni par Simić, pored titula mame i tate, imaju i titule bake i deke.
Naime, oni već imaju šest unukica-četiri unuke od kćerke Vukice i dvije od sina Miloša.
 

-Kada ima sloge u porodici, kada se bračni drugovi slažu sve se može ostvariti u životu“, istakli su Borka i Dragoslav Simić.



Svi članovi porodice Simić iz Velike Obarske, pasionira su zaljubljenici u konje i konjarstvo.

-Svi volimo konje i uživamo sa njima. Odlazimo na trke, uprežemo ih u fijakere, djeca vole da jašu. Imamo školu jahanja i registrovani Konjički klub „Vranac“.  Pošto imamo i fijakere, rado ih iznajmljujemo za svadbe, krštenja, ali ima i onih koji bi samo malo da se provozaju, pa nas zovu“, rekao je Dragoslav Simić za portal ,,Semberija info’’ i ponovio da im mnogi dolaze po kobilje mlijeko koje prodaju i koje je svima poznato po ljekovitosti.


 
(Semberija info)