Porodicu Vićanović Bog blagoslovio darujući im četvoro mališana: Svaki dan nova avantura :: Semberija INFO ::

 

Porodicu Vićanović Bog blagoslovio darujući im četvoro mališana: Svaki dan nova avantura


Suvo Polje je sembersko selo gdje  živi porodica Vićanović, koja je blagoslovljena sa četvoro mališana, a nju čine mama Aleksandra (1995), tata Duško (1989) zajedno sa njihovim preslatkim mališanima.  Njihov kvartet čine mjezimica Milica (10) koja je najstarija i tri dječaka Mihajlo (8), Mileta (4) i Miloš (2).


 
Tata Duško Vićanović je zaposlen u distribuciji štampe i pored tog posla obavlja i niz privatnih, a porodično se bave poljoprivredom. Njegova supruga Aleksandra nije u radnom odnosu, ali se kod kuće brine o mališanima i poslovima vezanim za poljoprivredu. Vićanovići smatraju da su u Semberiji među najmlađim parovima koji imaju četvoro djece.



Najstarija Milica i jedina djevojčica pohađa četvrti razred osnovne škole, a drugi po starini Mihajlo, pohađa drugi razred. Nakon školskih obaveza koje su im prioritet, paze na mlađu braću. U porodicama sa više djece najmlađe je mjezimče porodice, ali kod Vićanića to nije slučaj. Iako najstarija, Milica je mjezimica u kući, samo zbog toga što je princeza, među braćom.

Tata Duško, ponosno je istakao za „Semberija info“ da su Milica i Mihajlo vrsni folkloraši, te da su članovi  KUD – a „Vojvoda Mando“ iz Ravnog Polja, a da su ljubav prema folkloru, igri i tradiciji nasledili od njega koji je i sam igrao folklor od pete do 23. godine.

On je dodao, da je njegova supruga Aleksandra više posvećena djeci, jer on pored svih obaveza koje ima ne stiže baš mnogo da im se posveti, ali da su svi članovi njihove porodice, jer žive u zajednici uključeni u njihovo odrastanje.
-Živimo u domaćinstvu skupa sa mojim roditeljima, a oni se trude da nam pomognu koliko god su u mogućnosti, do prošle godine, odnosno dok se nije udala sa nama je bila i moja sestra, ali, ipak, na Aleksandri je najveći dio posla. Zbog stalne noćne smjene, ali i zbog obaveza koje imam mimo posla, nisam u mogućnosti da se posvetim porodici koliko bi to bilo potrebno. Na svu sreću, sedmično imam slobodna  dva dana i  tada se trudim da se maksimalno posvetim porodici, kako djeci tako i supruzi“, kazao je Duško Vićanović.



Mama Aleksandra kaže da je život u njihovoj velikoj porodici uzbudljiv, a da je svaki novi dan nova avantura za sve ukućane, koji sa sobom nosi „pregršt“ obaveza.
-Naš dan započinje ustajanjem rano ujutru, pa se nastavlja sa pripremom mališana za školu i onda ih Duško vozi do škole, jer obično sa posla stigne prije nego što oni treba da krenu. Dok se on vrati kući, kafa je spremna i onda se svi zajedno dogovaramo oko obaveza koje treba da se obave u toku tog dana. Mileta i Miloš, dok ne dođe vrijeme za popodnevnu dremku provode vrijeme igrajući se, pretežno su to autići i lego kockice.  A, kada dođe vrijeme za popodnevni odmor, tada i tata posle kafice ide na spavanje sa svojim dječacima, da bi bio odmoran za posao, jer se trudi da što više poslova obavi kod kuće kada se vrati sa posla. Ipak, pored svih obaveza koje ima, kada god ima slobodnog vremena Njtrudi se da se posveti cjelokupnoj porodici“, istakla je mama Aleksandra.

Za kraj razgovora za „Semberija info“ Vićanovići su rekli da su djeca blago i najveće bogastvo, a mladima su poručili da razmisle o tome da imaju što više djece, jer svako dijete ima svoju „nafaku“ i može da se othrani.


Semberija info