BIMED JE SINONIM ZA ZDRAVLjE :: Semberija INFO ::

 

BIMED JE SINONIM ZA ZDRAVLjE


Iza kovanice „BIMED“ sakrila se jedna velika pčelarska porodica sa višedecenijskom tradicijom bavljenja pčelarstvom. Miko Despotović i njegova supruga Radinka više od četrdeset godina žive uz pčele, postigavši pri tom još jedan, zlata vrijedan uspjeh. Svoju veliku ljubav prema pčelama prenijeli su i na svoju porodicu. I tu nisu stali...
 
Zahvaljujući ovoj porodici „BIMED“ je na području Semberije postao sinonim za zdravlje. Proizvodnja meda, voska, polena, propolisa, sa posebnim akcentom na proizvodnju matične mliječi i preparata nastalih plemenitim kombinacijama pčelinjih proizvoda su osnovni proizvodi ove pčelarske kuće.
 
Prethodne, epidemijom pogođene, 2020. godine bilježe nešto veći plasman proizvoda na bazi matične mliječi. Ovim preparatima se na 100% prirodan način uspješno jača imunitet organizma, što je u uslovima prisustva korona virusa podstaklo građane Bijeljine da se okrenu ovoj vrsti imunizacije.
                                                                                                                                                   
-Pčelinji proizvodi, nažalost nemaju sposobnost da liječe teška oboljenja. Njihova primarna namjena je preventivna, da održavaju organizam vitalnim i otpornim ali, opet kažem nažalost, kod nas ne postoji izgrađena kultura konzumiranja meda i ostalih pčelinjih proizvoda od najranije dobi“, kaže za „Semberske novine“ Bojan Nešković.



Posljednjih nekoliko godina semberski pčelari, u odnosu na neke ranije sezone vrcaju jako skromne količine meda. Zahvaljujući veličini pčelinjaka (između 350 i 400 košnica) i stručnom radu sa pčelama zalihe meda u „BIMED“ DOO su na zadovoljavajućem nivou, iako, kako kažu, nisu neiscrpne. S obzirom na navedene specifičnosti i cijena meda je neznatno porasla.

Imajući u vidu da smo na početku prvih ovogodišnjih pčelinjih ispaša svi pčelari, početnici i profesionalci pod BIMED-ovim krovom mogu pronaći svu opremu neophodnu za pčelarenje. Takođe, stoje na raspolaganju i kada je u pitanju prodaja rojeva i visokoselekcionisanih matica.

-Mi se uvijek trudimo da povežemo najbolja iskustva starih pčelara sa najsavremenijim dostignućima u polju pčelarstva i konstantno usavršavamo tehnologiju pčelarenja, što nam i omogućava uzgoj zdravih i snažnih pčelinjih društava i bitno doprinosi uspjehu i ekonomičnosti u ovoj oblasti“, poručuju iz BIMED-a.



Semberija info