BIJELjINA: Gradonačelnik Mićić posjetio porodicu Mileta Stanojlovića u Amajlijama :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Gradonačelnik Mićić posjetio porodicu Mileta Stanojlovića u Amajlijama


Nova kuća za šestočlanu porodicu

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je posjetio porodicu Mileta Stanojlovića u semberskom selu Amajlije kome je nakon katastrofalnih poplava iz 2014. godine izgrađena nova kuća uz pomoć Gradske uprave i donatorskih sredstava Evropske unije.



„U okviru projekta obnove kuća nakon poplava iz 2014. godine izgradili smo više od stotinu novih kuća. I Vlada RS je pomogla više od deset hiljada porodica dodjelom vaučera za adaptaciju i rekonstrukciju oštećenih stambenih objekata. U konkretnom slučaju, u pitanju su porodice koje su dobile vaučere, ali nisu mogle sanirati oštećene kuće, te je izgrađeno novih 58 kuća uz pomoć sredstava EU. Gradska uprava je finansirala izradu građevinske dozvole, izgradnju infrastrukture, priključaka i temelja za nove kuće. Do sada smo u okviru ovog projekta izdvojili oko 600.000 KM iz budžeta, što je pomoglo brojnim porodicama da dođu do krova nad glavom. U međuvremenu se pojavila i pandemija virusa korona, tako da se i ova porodica, ali i mnoge druge, nalaze u teškoj situaciji. Stalno su pred nama novi izazovi i nove obaveze. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima riješiti svaki problem i doprinijeti stvaranju boljih uslova za život u Bijeljini i Semberiji“, izjavio je gradonačelnik Mićić.



Mile Stanojlović se zahvalio gradonačelniku Mićiću i, kako je rekao, Evropskoj uniji, na tome što su pomogli oko izgradnje nove kuće njegovoj šestočlanoj porodici.

„Pomogli su mi još i oko priključka za pitku vodu, te oko izgradnje septičke jame. S obzirom na to da je na Drini, na lokaciji Orlovo polje, izgrađena nova obaloutvrda, vjerujem da nas Drina više neće ugrožavati. U kući imamo tri sobe, dnevni boravak i kupatilo. Imam dvojicu sinova i dvije kćerke. Supruga ne radi. Zbog virusa korona niko ne traži radnike. Bavimo se poljoprivredom, idemo i u dnevnicu, borimo se“, kaže Mile Stanojlović.

Semberija info - Lj. Ljubojević