PENZIONERI STRPLjIVO PODNOSE IZOLACIJU :: Semberija INFO ::

 

PENZIONERI STRPLjIVO PODNOSE IZOLACIJU


Bijeljinski penzioneri stoički i strpljivo podnose izolaciju u kojoj borave više od mjesec dana. Većina njih disciplinovano čeka svoj red ispred banaka, marketa, apoteka i na Zelenoj pijaci.

Penziner Vlado Gogić (70), kaže da je invalid, teško se kreće, te se više oslanja na pomoć supruge i ukućana.

„Koristim štake. Izađem pola sata u šetnju kada je lijepo vrijeme. Nigdje ne idem. Niti šta kupujem, niti šta očekujem od života. Prije rata sam radio u jednoj maloj firmi u Sarajevu. Izdržaćemo i ovo, jer smo izdržali i ratne godine“, kaže Vlado Gogić.

Jovanka (70) i njen suprug Đorđo Kočaber (78) prvi put dočekuju Vasrs, a znaju da djeca neće biti na prazničnom ručku.
 

„Ne znam šta da ti kažem. Plakala bih, jer prvi Vaskrs ću dočekati bez djece i unučadi. Imam i dvoje praunučadi. Šarenih jaja će biti. Biće i pečenja, pite, kolača i drugih đakonija. Samo će mi djeca nedostajati. Imam sina u inostranstvu i od njega dvoje unučadi. Kćerka živi ovdje i od nje imam dvoje unučadi. Imam i dvoje praunučadi. Boli me samo što ćemo biti sami na Vaskrs, zbog policijskog časa. Nigdje se ne krećemo, a puno nisam hodala i dok nije bilo ove nesretne epidemije. Ništa mi ne pada teško, samo da su djeca pored mene. Sve mi stignemo. Poranimo i na pijacu, u apoteku, u prodavnicu. Sve smo pokupovali i pripremili. Ovakav Vaskrs ne pamtimo. I u ratnim uslovima mogli smo slaviti Vaskrs. Slavilo se čak i u rovu. Sada ne možeš okupiti svoju djecu u kući, da obilježimo najradosniji hrišćanski praznik. Šta da radimo. Viša sila je u pitanju“, kaže Jovanka Kočaber.

Semberija info (Lj.Ljubojević)