NINA CIGANOVIĆ URADILA VIŠE OD 400 ZAŠTITNIH MASKI :: Semberija INFO ::

 

NINA CIGANOVIĆ URADILA VIŠE OD 400 ZAŠTITNIH MASKI


Nina Ciganović sašila je proteklih dana više od 400 maski koje je poklonila rodbini, prijateljima, znanim i neznanim ljudima, a sve sa željom da pomogne ljudima da se sačuvaju od virusa korona.

Prema njenim riječima, iskoristila je svoj zanat i znanje, jer inače šije peškire za svadbe, bidejmajere i sve što je vezano za svadbe.

“Kada je krenula sva ova priča sa korona virusom, nisam mogla da vjerujem da pojedinci šiju maske i prodaju ih po dvije KM, pa čak i za pet KM. Zbog toga sam odlučila da šijem besplatno sve dok je to potrebno kako bi pomogla ljudima, naročito djeci. Majka sam blizanaca  od deset godina i znam šta je briga za djecu”, kaže Nina za portal Semberija info, iako smo je teško ubijedili za razgovor jer ne želi da se javno eksponira.

Za sada se, kako kaže, snalazi za materijale, a neki pojedinci su joj i pomogli, tako da svi koji imaju višak nekog materijala mogu da je kontaktiraju i tako pomognu ovu akciju za što veći broj maski.    

Ova 32-godišnja majka dvoje djece kaže da svaka žena koja zna da šije može da da svoj doprinos i da sašije maske za svoje okruženje, jer i ona, kao supruga i majka,  za to pronađe vrijeme, iako je čekaju kućne obaveze, pisanje zadaće sa djecom, pravljenje obroka za ukućane…

Trenutno šije maske za dječicu oboljelu od malignih bolesti iz Banja Luke i njihove roditelje. Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” iz Banja Luke  sama je kontaktirala. “Čula sam da nemaju maske i želim  da im pomognem. Maske ću za djecu i njihove roditelje poslati brzom poštom u ponedjeljak”, istakla je Nina Ciganović.
 

Ona je poručila da svi na svoj način treba da daju svoj doprinos sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona, navodeći da je ovo prilika da pokažemo da smo ljudi.

Semberija info (Z.Kusmuk)