MLADEN PETROVIĆ: TATINIM STOPAMA :: Semberija INFO ::

 

MLADEN PETROVIĆ: TATINIM STOPAMA


Mladen Petrović, dipl.inž.građevine, generalni direktor JP ,,Direkcija za izgradnju i razvoj grada’’ d.o.o. Bijeljina o svojim uspjesima u životu, poslu, pogledu na život... govori za portal ,,Semberija Info''.


1. Šta smatrate svojim najvećim uspjehom u životu?

 
- Uspjesi u mom životu su nekako išli hronološkim putem. Od završetka Matematičke gimnazije, pa Građevinskog fakulteta u Beogradu, preko brojnih usavršavanja po svijetu, izrade velikog broja projekata saobraćajnica i kružnih raskrsnica u gradu. Tu su i iskustva na velikim projektima kao što je Koridor 10 u Srbiji i trenutno posla direktora u gradskoj Direkciji za izgradnju i razvoj grada. Kao većini građevinskih inženjera, najveća satisfakcija je kada vidite da je vaš projekat uspješno izveden i ostaje iza vas. Na privatnom planu, najveći uspjeh mi je, svakako, zdrava i normalna porodica i veliki broj prijatelja i dobrih ljudi, koji me okružuju.
 
2. Koja je to profesija kojom ste u mladosti priželjkivali da se bavite i koliko se ona razlikuje od onoga što vam je danas posao?
 
- Kao i sva djeca, još od školskih dana razmišljao sam o budućim željenim zanimanjima. Tokom Gimnazije, još uvijek nisam decidno odlučio šta ću upisati, ali sam čvrsto znao da ću završiti fakultet, pa da li to bila građevina, elektrotehnika, medicina ili nešto drugo, znao sam da, zasigurno, neću odustati. Pošto sam odrastao uz oca, takođe, građevinskog inženjera, nekako je impliciralo da ću nastaviti istim stopama. I jesam, samo sam se opredijelio za drugi smjer i specijalizovao se za oblast puteva i niskogradnje.
 
3. Koja knjiga, film ili predstava su na Vas ostavili utisak poslednjih godina?
 
- Svakako jedna od najboljih pozorišnih predstava koju sam gledao, sa nezaboravnom scenografijom, jeste ,,Faust 2”, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, sa neprevaziđenim Predragom Ejdusom i Tihomirom Stanićem u glavnim ulogama. A knjiga, svakako, ,,Braća Karamazovi’’ od Dostojevskog.
 
4. Postoji li hobi ili neko drugo interesovanje kojem posvećujete slobodno vrijeme?
 
- Poslednjih 10-ak godina, uz veliki broj obaveza, dosta vremena posvećujem vođenju KK ,,Radnik”, sa ostalim saradnicima iz Upravnog odbora. Ljubav prema košarci i gradskom klubu, uz veliki entuzijazam, često prelazi iz hobija u ozbiljnu obavezu, pa i breme.
 
5. Šta bi, po vašem mišljenu, trebalo unaprijediti u Bije- ljini?
 
- Svakako da urbanistička i saobraćajna rješenja u gradu imaju velikog prostora za napredak, a dodao bih da je svakako jedan od prioriteta izgradnja gradske sportske dvorane, koju Bijeljina bezrezervno zaslužuje.
 
6. Kako Bijeljinu i Semberiju vidite u budućnosti?
 
- Bijeljinu, svakako, vidim kao jedan moderan i savremen grad, u kojem se lijepo i sigurno živi, jer, da drugačije gledam na budućnost, sigurno se ne bih vratio ovdje, da formiram porodicu i potrudim se da doprinesem budućem razvoju samog grada.

portal Semberija info