DAŠO SIMEUNOVIĆ, ČLAN BOKSERSKOG KLUBA RADNIK: Ponos bijeljinskog boksa :: Semberija INFO ::

 

DAŠO SIMEUNOVIĆ, ČLAN BOKSERSKOG KLUBA RADNIK: Ponos bijeljinskog boksa


Bijeljinski bokser Dašo Simeunović ima svega 23 godine, ali bi mu i mnogo starije kolege pozavidjele na bokserskom iskustvu koje je do sada stekao. U karijeri je odboksovao oko 150 mečeva i osvojio najveći broj šampionskih titula (11) u svim uzrasnim kategorijama u istoriji Bokserskog kluba „Radnik“.
 

 
Prema rezultatima koje je do sada ostvario mladi Simeunović bi se mogao proglasiti najuspješnijim bokserom Bijeljine svih vremena,“ kažu u Bokserskom klubu „Radnik“.

Sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine je učestvovao na svim velikim takmičenjima, dva puta na svjetskim i šest puta na evropskim prvenstvima za mlađe kategorije. Prošao je kroz dva ciklusa kvalifikacija za Olimpijske igre. Učestvovao na Mediteranskim igrama. Na šampionatima Starog kontinenta u Sofiji i Atini zauzimao je peta mjesta, a isti uspjeh je ponovio i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kijevu.
 
Simeunović će imati još jednu priliku, da preko kvalifikacionog turnira u Parizu, u junu ove godine izbori plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2021.

Kao rezultat profesionalnog i temeljnog rada Dašo Simeunović i još dvojica bijeljinskih boksera iz superteške kategorije, će tokom 2021. godine nastupati u bokserskoj Superligi Srbije. Biće to prilika za nastavak sportskog profilisanja mladog Simeunovića.

Da se radi o svestranom sportisti govori i činjenica da je Dašo Simeunović veliku pažnju posvetio i svom obrazovanju. Trenutno je apsolvent Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

​Semberske novine - Semberija info