JOVANA NOVAKOVIĆ, ZVIJEZDA TEKVONDO KLUBA SOKOL: Šampionka sa osmijehom :: Semberija INFO ::

 

JOVANA NOVAKOVIĆ, ZVIJEZDA TEKVONDO KLUBA SOKOL: Šampionka sa osmijehom


Jedna od najsjajnijih zvijezda semberskih borilačkih sportova svakako je Jovana Nikolić. Od onih zvijezda koje godinama vrijedno treniraju i uče, daleko od očiju šire javnosti.
 
Jovana Novaković je rođena 2001. godine. Prilično rano, u osnovnoj školi, pokazala je interes za sport gdje se Tekvondo klub „SOKOL“ našao kao idealna sredina za brušenje talenta mlade Jovane. Koliko su uspjeli u tome ponajbolje govore rezultati koje je prethodnih godina postizala ova  takmičarka.



Tokom svog razvojnog puta, u različitim kategorijama, četiri puta je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju na Tekvondo prvenstvu Republike Srpske. Medalju istog sjaja je osvajala šest puta na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine. Aktuelni je član Tekvondo reprezentacije Bosne i Hercegovine. Učestvovala je 2018. godine na „SRBIJA OPEN“, tekvondo turniru G1 ranga gdje je u izrazito jakoj međunarodnoj konkurenciji osvojila srebrenu medalju.
 
Svojim individualnim uspjesima i pozitivnim drugarskim podsticajem ostalih sportista u TKD „SOKOL“ pozicionirala se kao bitna karika ukupnog uspjeha ovog sportskog kolektiva. Na državnom prvenstvu BiH u tekvondou 2020. godine osvojila je zlatnu medalju u kategoriji seniorki i time doprinijela osvajanju drugog mjesta ekipno za TKD „SOKOL“.

​Semberske novine - Semberija info