Djed Mraz dijelio paketiće ispred "Filma" :: Semberija INFO ::

 

Djed Mraz dijelio paketiće ispred "Filma"


-,,Ho-ho-ho, priđite djeco, paketiće imam za vas", odjekivalo je oko 11 časova 31. decembra Nušićevom ulicom. 
Ispred kafića ,,Film", djedica obučen u crveno odijelo, pored kog je bila gomila novogodišnjih paketića, pozivao je najmlađe Bijeljince. Prizor je to koji je izmamio osmijeh na lice svakom proilaznika, a, naravno,  posebno velika radost je to bila za djecu.
 
Djed Mraz kog djeca širom svijeta željno iščekuju, u ovaj zimski dan u kom ispraćamo staru godinu, stigao je i u Bijeljinu. Naime, riječ je o humanitarnoj akciji naših sugrađana koji su bijeljinske adrese zamijenili adresom u nekoj od zapadnoevropskih zemalja,

-Paketiće koje smo pripremili, a ima ih 100, dijelimo djeci ne praveći nikakvu razliku među njima, jer svako dijete treba da osjeti radost darivanja. Svima želim da zdravo rastu i razvijaju se punim potencijalom, kaže Goran Ramić, jedan od organizatora akcije.
 
Akcija podjele paketića organizovana je u kafiću ,,Film" u koji, uvijek kad dođu u zavičaj, rado svraćaju Bijeljinci koji danas žive u dijaspori. 



-Posebna zahvala svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje. Zaista je ovo jedna hvale vrijedna akcija kojom potvrđuju da dobrota ne poznaje granice, te da oni koji žive i rade i inostranstvu nisu zaboravili svoj zavičaj, istakao je vlasnik kafića ,,Film", publicista i novinar Jusuf Trbić.

M.Rešidović