LUTAO SA 20 EVRA U DžEPU, EVO KAKO SU GA PRONAŠLI! :: Semberija INFO ::

 

LUTAO SA 20 EVRA U DžEPU, EVO KAKO SU GA PRONAŠLI!


Švajcarski navijač se izgubio na kultnom stadionu, pa ostao da živi kao beskućnik u Milanu narednih 11 godina!
Švajcarski penzioner Rolf Bantl ima neverovatnu životnu priču. On je sa prijateljima davne 2004. godine otputovao u Italiju da bi na stadionu "Đuzepe Meaca" gledao meč Intera i Bazela. Bio je to okršaj trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i potpuno je promenio život ovog čoveka.

Rolf je tokom meča otišao do toaleta, a prilikom povratka na tribinu izgubio je kontakt sa ljudima koji su mu pravili društvo na ovom putovanju. Tu je počela njegova avantura koja je trajala više od decenije!

Pošto nije imao nikakvih obaveza, odlučio je da ostane. Počeo je da živi na ulicama Milana. "Počeo sam da uživam u slobodi. Sve je krenulo tako što sam se našao u pogrešnom delu stadiona. Imao sam kod sebe oko 20 evra i nisam imao mobilni telefon. Odlučio sam da kada izađem sa stadiona samo lutam Milanom. Ljudi su počeli da mi daju hranu i cigarete, a jedan student mi je poklonio vreću za spavanje", priča Rolf.

Njegova priča je neverovatna posebno zato što su ga prijatelji tražili po Italiji.Nestanak je uredno prijavljen policiji, ali je potraga ubrzo prekinuta jer Rolf Bantl nije imao porodicu. Da je potrajalo, verovatno bi ga nakon nekog vremena pronašli u rehabilitacionom centru u kojem se jedno vreme lečio od alkoholizma.

Čak ni tada niko nije primetio da je on potpuni stranac koji već godinama živi na ulicama Milana. Do tog otkrića stiglo se tek kada je pao i povredio butnu kost, a u bolnici shvatili da nije osiguran u Italiji. Tada je kontaktirana Švajcarska, a on je prebačen u dom za stare u toj zemlji.

Čak 11 godina nakon što se izgubio na stadionu, Rolf je stigao u rodnu zemlju. Više od decenije je živeo na ulicama Milana, jeo ono što mu poklone prolaznici, tuširao se jednom nedeljno i spavao u vreći koju mu je poklonio student čijeg se imena ne seća.

(mondo.rs)