ODMOR NA MORU SVE KRAĆI, BIJELjINCI NAJVIŠE ZAINTERESOVANI ZA SEDMODNEVNA PUTOVANjA :: Semberija INFO ::

 

ODMOR NA MORU SVE KRAĆI, BIJELjINCI NAJVIŠE ZAINTERESOVANI ZA SEDMODNEVNA PUTOVANjA


Foto: Ilustracija
Da mnogi građani Srpske, uprkos besparici, ne odustaju od mora, ali umjesto desetodnevnog aranžmana biraju pet ili čak dva noćenja, svjedoče u turističkim agencijama, gdje kažu da je interesovanje za vikend ture veće nego lani.

Kako navode u agencijama, stanovnici na vikend ture najčešće odlaze u Makarsku i okolne primorske gradove u Hrvatskoj, a čest izbor je i Neum.

U turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora kazali su za “Glas Srpske” da za vikend ture vlada veliko interesovanje, a u stopu ih prate petodnevni aranžmani.

- Ture radimo za Makarsku i Neum. Našim klijentima je Makarska rivijera destinacija broj jedan - kazali su u ovoj agenciji.

Objasnili su da o povećom interesovanju svjedoči to što su termini za petodnevne aranžmane rasprodati do kraja jula.

- Vikend u Makarskoj u predsezoni košta 109 KM, a u sezoni idu i do 139 KM, a to su cijene bez hrane, jer je riječ o privatnom smještaju. Što se tiče Neuma, putnike vodimo u hotelski smještaj, gdje noćenje sa doručkom košta 179 KM, a polupansion 199 KM - istakli su u “Vukoviću”, dodajući da putuju podjednako sve uzrasne grupe, od porodica sa malom djecom do penzionera.
 
Slično kažu i u banjalučkoj turističkoj agenciji “Kompas turs”, gdje ističu da su termini za Makarsku popunjeni do druge polovine avgusta.
- Kupovna moć nam je, nažalost, takva da se jeftini aranžmani uvijek prvi rasprodaju - kazali su u ovoj agenciji.
 
Da mnogima problem ne predstavlja duže putovanje radi samo jednog dana kupanja u moru, potvrđuju u banjalučkoj agenciji “Travel 4 Fun”.
 
- Jednodnevni aranžmani u Makarsku i Split idu poprilično dobro. Prošle godine u ovo doba smo imali ponude samo za Neum  i možemo reći da je interesovanje veće nego lani - kazali su u ovoj agenciji, dodajući da jednodnevni izlet na obje destinacije košta 39 maraka.
 
 U “Happy travel” agenciji iz Bijeljine kažu da u ponudi nemaju kratka putovanja vikendom, a građani su najviše zainteresovani za aranžmane na sedam dana.
 
- Raspituju se za razne destinacije, od Crne Gore, Turske, Grčke, pa i Egipta - kazali su u toj agenciji.
 
Banjalučanka Milica P. kaže da je odlazak na more za vikend preko neke od agencija odlična stvar.
 
- Ne košta mnogo i sve je organizovano. Smještaj je odličan i uvijek blizu glavnog kupališta, pa ne morate da razmišljate o prevozu i rezervacijama, vaše je samo da uživate u suncu i moru - kazala je ona. Objasnila je da je ovo sjajna prilika i za one koji nisu u mogućnosti da više dana provedu na moru, ali i za one kojima je potreban predah od naporne radne sedmice.
 
Vaučeri

U bijeljinskoj turističkoj agenciji “Happy travel” kažu da nema pravila ko više putuje, starija ili mlađa populacija.
 
- U posljednjih nekoliko dana više nam se javljaju stariji sugrađani i raspituju se za vaučere, koji će se u Srpskoj ponovo moći koristiti od 1. jula. Žele da iskoriste tu priliku za produžene vikende u domaćim destinacijama - kazali su u ovoj agenciji.

(Glas Srpske)