SPORTSKO RIBOLOVAČKO UDRUŽENjE RIBA :: Semberija INFO ::

 

SPORTSKO RIBOLOVAČKO UDRUŽENjE RIBA


Zbog činjenice da je pandemija virusa korona ograničila kretanje osoba starijih od 65 godina, značajnije je smanjen broj ribolovačkih dozvola u ovoj godini u odnosu na prošlu ribolovačku sezonu, kaže Miodrag Đukić, predsjednik Sportskog ribolovačkog udruženja „Riba“ Bijeljina.

Đukić kaže da je broj izdatih ribolovačkih dozvola smanjen za oko 30 odsto u odnosu na prošlu godinu.

„U prošloj godini imali smo 875 izdatih dozvola, a ove godine je prodato manje od 600 dozvola. Zbog radova na kanalu Dašnica značajno je smanjen, gotovo za stotinu, broj ribolovaca koji su dozvolu uzimali zbog mogućnosti pecanja na kanalu, kaže Đukić, ističući i nepovoljan podatak da su ribolovačke dozvole u ovoj godini poskupjele, iako udruženje na tu činjenicu nije moglo uticati.


„Visinu ribolovačkih dozvola utvrđuje resorno ministarstvo u Vladi RS koje i gazduje vodama i vodnim resursima. Dio novca od članarine odlazi i u Ribolovački savez RS. U prošloj godini ribolovačka dozvola za odrasle iznosila je 78, u ovoj 98 KM. Penzioneri su u prošloj godini dozvolu plaćali 43, a u ovoj godini morali su izdvojiti 10 KM više, dakle, 53 KM. Za osobe sa invaliditetom dozvola je poskupjela sa 38 na 48 KM“, kaže Đukić.

On kaže da udruženje dobro funkcioniše zahvaljujući prošlogodišnjoj uspješnoj poslovnoj godini. Na lokaciji „Švapska ada“, nakon pauze zbog korone, ponovo je nastavljena izgradnja pecaroško – izletničkog kampa koji će biti jedan od najuređenijih na prostoru Republike Srpske, kaže Đukić.

Semberija info