KAČAMAK RADIKALNO ČISTI VAŠA CRIJEVA :: Semberija INFO ::

 

KAČAMAK RADIKALNO ČISTI VAŠA CRIJEVA


Za najbolji rezultat, neka vam ovaj kačamak bude zamjena za hljeb, makar 10 dana do dvije nedjelje.

Domaći kukuruzni kačamak je fantastična hrana za zdravlje i čišćenje crijeva. Ako se spremi kako treba i sa, nakon nekog vremena redovne upotrebe, očistiće vam temeljno crijeva i regulisaće vam stolicu.

Umjesto palente, kupite integralno kukuruzno brašno, najbolje mljeveno na vodenici. I najbolje je da je u pitanju sorta kukuruza koja nema visok glikemijski indeks. Uz to će vam trebati i 100 gr sirove golice, suncokreta, lana i sirovog susama. Pomiješajte sjemenke i čuvajte u tegli.

Za ovaj poseban kačamak trebaće vam još i mekinje od spelte, malo soli i malo vode.

Posoljenu vodu stavite da proključa, a za to vrijeme u činiji pomiješajte 4 do 6 kašika kukuruznog brašna i jednu punu kašiku mekinja od spelte. Dodajte malo hladne vode i umiješajte tako da dobijete žitku masu, da se izgube gromuljice brašna.

Kad voda provri, dodajte razmućeno brašno u vodu i miješajte. Tako ćete dobiti palentu bez gromuljica. Smanjite vatru i ostavite da se još malo kuva, uz stalno miješanje.

Probiotici su ključni dio ishrane: Sprečavaju rak i druge bolesti crijeva, a najviše ih ima u ovim namirnicama! Pred kraj dodajte 2 kašike mješavine sjemenki, promiješajte i dodajte po potrebi još malo suvog kukuruznog brašna da kačamak dobije na gustini.

Kuvani kačamak ostavite da se malo ohladi. Ako imate problem sa šećerom u krvi ili ste gojazni, kačamak jedite kad se potpuno ohladi, jer će se skrob tada pretvoriti u rezistentni i neće podizati inzulin u krvi. U suprotnom jedite topao kačamak, ali izbjegavajte da ga jedete kad je baš vruć.

Uz kukuruzni kačamak kao dodatak odlično ide pavlaka, jogurt, domaća pašteta, ajvar, kajgana, salate, sva variva.
Za regulisanje stolice i čišćenje crijeva, neka vam ovaj kačamak bude zamjena za hljeb makar 10 dana, do dvije nedjelje. Bićete iznenađeni njegovim sjajnim efektom!