Poznati brend računara proizvodiće savitljive telefone? :: Semberija INFO ::

 

Poznati brend računara proizvodiće savitljive telefone?


Nekoliko modela fleksibilnih mobilnih telefona već se nalaze na tržištu. Međutim, još uvijek smo daleko od ispunjenja najava da će ovakav tip telefona biti široko rasprostranjen. Jednostavno, modeli ili su preskupi, ili su korisnici sumnjičavi prema izdržljivosti šarki. 

Sada smo, po svemu sudeći, dobili i jednog neočekivanog igrača na velikom i još uvijek prilično neistraženom tržištu savitljivih telefona, prenosi portal Let`s Go Digital.

Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO) primila je i odobrila dizajn za savitljivi mobilni telefon koji je podnio poznati brend računara - HP. Na osnovu fotografija koje smo mogli da vidimo, njihov patent dosta liči na Samsung Galaxy 3 Flip, uz neka inovativna rješenja za lakše otvaranje/zatvaranje telefona.

Trebalo bi da budemo oprezni, međutim, pri ovakvim prognozama, ponajviše zbog dvije stvari.

Prvo, HP, ukoliko napravi telefon, ne mora da u njega "ubaci" nužno i sve elemente koje su patentirali. Drugo, i još važnije, ovo nije nikakva garancija da će HP zaista i napraviti savitljivi telefon. Možda su samo htjeli da osiguraju svoj patent, kako niko drugi ne bi mogao da koristi rješenja koja su iz HP-a smislili.

B92