Grad Bijeljina: Prijem za najbolje novinare srednjoškolce :: Semberija INFO ::

 

Grad Bijeljina: Prijem za najbolje novinare srednjoškolce


Za novinare srednjoškolce, najbolje u Školi novinarstva koja se realizuje u godini jubileja ,,Semberskih novina“- 40 godina postojanja najstarijeg štampanog medija na našim prostorima,  upriličen je prijem u Gradskoj upravi grada Bijeljine. Tom prilikom mladim novinarima uručene su diplome.


 
Prema riječima Dušanke Gavrić, koja je do prošle sedmice bila direktorica ,,Semberskih novina“, redakcija ove medijske kuće i njen portal ,,Semberija info’’, u saradnji sa Gradskom upravom grada Bijeljine i  Aktivom direktora srednjih škola Bijeljine, Lopara i Ugljevika, realizovali su projekat ,,Škola novinarstva za srednjoškolce''.


 
- Krajem prošle godine pokrenuli smo drugi ciklus projekta ,,Mali novinar“ koji je uključio srednjoškolce, a pisali su na teme ,,Veliki ljudi sa naših prostora'' i ,,Mladi i budućnost''. Pristiglo je preko 30 radova i prema odluci komisije, u kojoj su bili Ljubica Mlađenović, šef Odsjeka za obrazovanje, nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu grada Bijeljine u Odjeljenju za društvene djelatnosti, Stojanka Đokić, master profesor srpskog jezika i književnosti, te tri člana iz ,,Semberskih novina'', od pristiglih radova, izabrano je četvoro najboljih novinara – srednjoškolaca, rekla je Dušanka Gavrić.


 
Najbolji  rad napisao je Čedomir Milanović iz Srednjoškolskog centra iz Ugljevika, drugo mjesto pripalo je Aleksandri Babić,  učenici Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine, trećeplasirani je  Dragoslav Petrović,takođe učenik Tehničke škole ,,Mihajlo Pupin“, a četvrto mjesto pripalo je Anđeli Kovačević,  učenici Poljoprivredne i medicinske škole iz Bijeljine.
 
Čedomir, Aleksandra, Dragoslav i Anđela će, u skladu s aktuelnom epidemiološkom situacijom, sedam dana provesti u Redakciji ,,Semberskih novina“ kako bi ,,ispekli“ novinarski zanat. 

U ,,Semberskim novinama“ im je rečeno da  bez obzira za koji medij se piše, izvještaj mora da bude dobro napisan. Čak i u medijima kojima tekst nije najvažniji i koji se zasnivaju na videu ili audio zapisu, tekst je temelj dobrog izvještaja.
 
- Ovo je za mene jedno zaista lijepo iskustvo, jer novinarstvo je javno dobro, prozor u svijet, kaže 17-godišnji Dragoslav Petrović koji još nije donio konačnu odluku o tome šta će studirati nakon završetka srednje škole.
 
Semberija info