Srednjoškolski centar Mihailo Petrović Alas, Ugljevik - Tomislav Petrović: Mladi i budućnost :: Semberija INFO ::

 

Srednjoškolski centar Mihailo Petrović Alas, Ugljevik - Tomislav Petrović: Mladi i budućnost


Mladi i budućnost
 
 Iako budućnost izgleda tako daleko i neizvjesno, mi o njoj razmišljamo i na neki način strahujemo, misleći o onome što bi ona mogla donijeti.

Život svakog čovjeka je satkan od lijepih trenutaka i osjećanja, ali sastavni dio čovjekovog života nisu samo lijepe stvari, jer se katkad suočavamo i sa onim manje lijepim iskustvima. Međutim, koliko god ti trenuci bili neprijatni, bez njih ne bismo spoznali pravu vrijednost svih ljepota. Mnoge stvari koje se ljudima dešavaju pripisane su sudbini i time se opravdavaju mnogi postupci.
S druge strane, svi mi možemo promijeniti tok sudbine, ako neskromno i nesebično težimo onome što želimo. U životu je najbitnije imati cilj i raditi na ostvarenju istog. U tom pogledu treba uložiti mnogo vremena, napora i truda, ali se na kraju svaki trud isplati. Većina nas sebi može priuštiti budućnost o kakvoj sanjamo, samo ukoliko nam je želja da to i postignemo jaka. Na tom putu do srećne budućnosti pojavljivaće se mnoge prepreke i nevolje, koje čovjek mora prebroditi za sopstvenu dobrobit.

Budućnost mladih u današnje vrijeme veoma je neizvjesna i predstavlja jednu veliku misteriju koju rijetko ko može u ovom trenutku otkriti, ali čvrst karakter i istrajnost sasvim sigurno donose velike rezultate. 
 
                                                                                                                      
Tomislav Petrović,
Srednjoškolski centar "Mihailo Petrović Alas" Ugljevik, II razred, mašinsko odjeljenje