ŠKOLA NOVINARSTVA ZA SREDNjOŠKOLCE


Semberske novine i portal Semberija info krajem  2019. godine pokrenuli su drugi ciklus projekta "Mali novinar", koji se realizuje u saradnji sa Aktivom direktora srednjih škola, odnosno sa srednjim školama sa područja Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

Projekat podrazumijeva učešće učenika srednjih škola putem pisanih radova na teme "Veliki ljudi sa naših prostora" i "Mladi i budućnost".

Radovi će naknadno biti prilagođena jednoj od novinarskih formi. Autori najboljih radova pohađaće školu novinarsta u organizaciji Semberskih novina.

Svaka škola kandidovala je po pet radova na određenu temu, koji su dostavljeni u redakciju Semberskih novine, a radovi će biti objavljeni na portalu www.semberija.info u narednom periodu.  Deset najboljih radova biće objavljeni u Semberskim novinama, uz kratku biografiju autora, te nazive njihovih škola.

Izbor najboljih radova vršiće Komisija koju je imenovao  direktor JIP „SIM“ – Semberske novine Bijeljina, čiji član je i i koordinator projekta ispred Aktiva direktora Srednjih škola.  
  
Krajnji cilj projekta je da autori četiri najbolja rada, prema odluci žirija, učestvuju u Ljetnjoj školi novinarstva Mali novinar, koja će biti organizovana u prostorijama Semberskih novina. Tako bi se autori najboljih radova upoznali sa novinarskim poslom, a njihovi nagrađeni radovi i radovi nastali tokom škole novinarstva, biće objavljeni u printanom izdanju Semberskih novina.

Semberija INFO