Pantelinsko duhovno veče :: Semberija INFO ::

 

Pantelinsko duhovno veče


U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u danas 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za kulturu pod pokroviteljstvom Grada Bijeljina, a u organizaciji SPKD Prosvjeta, JU Gradskog pozorišta Semberija, JU Muzičke škole Stevan Stojanović Mokranjac i drugih udruženja i institucija kulture biće održano Pantelinsko duhovno veče.
 
Skup će blagosloviti lični izaslanik  episkopa  zvoničko-tuzlanskog gospodina Fotija sveštenik Siniša Šarenac, koji će govoriti i prigodnu besjedu.
Goste će, u ime domaćina, pozdraviti predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i gradonačelnik Grada Bijeljina Ljubiša Petrović.
Kulturno-umjetnički program izvešće glumci Gradskog pozorišta Semberija i hora Sveti Đorđe.
 
Program Pantelinske duhovne večeri po prvi put biće u potpunosti duhovnog karaktera, a tome će biti prilagođen i scenski ambijent. Ovo veče posvećeno je zaštitniku našeg grada Svetom velikomučeniku Pantelejmonu, svetitelju koji je svoju vjeru svjedočio javno i snagom svoje vjere činio čuda i koji je zbog svoje vjere u Hrista postradao. On nije samo naš zaštitnik i svjedok pred Bogom, već i usmjeritelj u ovim izazovnim i teškim vremenima. 
 
Pozivamo naše sugrađane, kao i sve one koji u ove svečarske dane borave u našem gradu da svojim prisustvom uveličaju Pantelinsko duhovno veče, kao i ostale događaje u okviru manifestacije Pantelinski dani'', poručuju organizatori.


Semberija info