Otkrivena spomen-ploča jasenovačkim žrtvama iz Požarnice :: Semberija INFO ::

 

Otkrivena spomen-ploča jasenovačkim žrtvama iz Požarnice


U Požarnici je juče u okviru tradicionalnog obilježavanja „Ilindanskog sabora Tuzlaka“ na Hramu Vaznesenja Gospodnjeg otkrivena spomen-ploča sa imenima jasenovačkih mučenika iz Požarničke parohije, za čiju je izradu sredstva obezbijedio gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.


 
- U Bijeljini živi veliki broj ljudi koji su tokom ratnih dešavanja morali da napuste Požarnicu i tuzlanski kraj, a Semberija im je postala novi dom. Mnogi od njih su pomogli da se Bijeljina razvije kao moderan i otvoren grad za sve stanovnike, a najmanje što možemo da učinimo je da održavamo veze sa zavičajem i ne zaboravimo naše svetinje, gdje god se nalaze – istakao je Mićić.


 
On je naglasio da je Grad Bijeljina u prethodnih pet godina izdvojio više od 50.000 KM za pomoć Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici, odnosno Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj.
 
Organizatori „Ilindanskog sabora Tuzlaka u Požarnici“ su Zavičajno udruženje Tuzlaka iz Bijeljine, čiji je kum slave ove godine bio gradonačelnik Mićić, kao i Crkvena opština Požarnica.

Grad Bijeljina