Ekonomska škola Bijeljina: Ove godine biće upisano šest odjeljenja prvaka :: Semberija INFO ::

 

Ekonomska škola Bijeljina: Ove godine biće upisano šest odjeljenja prvaka


Za školsku 2020/2021. godinu u Ekonomskoj školi planiran je upis šest odjeljenja  prvih razreda, potvrdio je direktor ove škole Duško Đurić, ističući da se naizmjenično, iz godine u godinu, u junu upisuje pet, odnosno šest odjeljenja prvih razreda.

„U prošloj godini smo upisali pet odjeljenja prvih razreda, u ovoj godini ćemo upisati šest odjeljenja. Imamo struke Ekonomija, Pravo i Trgovina, dok su zanimanja: poslovno-pravni tehničar, ekonomsko-bankarski tehničar, trgovački tehničar i novi smjer, poslovno-informatički tehničar. To je novi smjer koji je startao od prošle godine“.

Što se tiče pohađanja onlajn nastave u srednjim školama tokom pandemije virusa korona, Đurić kaže da su se i profesori i učenici brzo uklopili u novi način rada i pohađanja nastave.

 „Svi postupci nastavnog programa biće realizovani i okončani uz pomoć onlajn nastave. Koristili smo uputstvo resornog ministarstva o provođenju onlajn nastave i načinu vrednovanja učeničkih radova. Na osnovu učeničkih portfolija, mi ćemo izvesti jednu do dvije ocjene, te ćemo na osnovu ocjena iz redovnog školskog procesa, dakle na osnovu ocjena iz prvog polugodišta, ocjena iz proljećnog dijela u kome je trajala redovna nastava i ovih novih ocjena  izvesti zaključne ocjene za ovu školsku godinu“.

Đurić kaže da će maturanti, najvjerovatnije, onlajn polagati maturski ispit, o čemu će stići i detaljnija uputstva ovih dana iz resornog ministarstva. I upis učenika u prvi razred biće detaljno pripremljen, u skladu sa važećim propisima zaštite od širenja pandemije virusa korona. Otvorena je i mogućnost elektronskog slanja dokumenata.

Sve druge aktivnosti učenika,  među kojima je i eventualno obilježavanja završetka školovanja, zavisiće od aktuelnih mjera propisanih od strane kriznih štabova.

Semberija info - Lj. Ljubojević