PRIZNANjE MUZEJU SEMBERIJE :: Semberija INFO ::

 

PRIZNANjE MUZEJU SEMBERIJE


U godini velikog jubileja, pedestogodišnjice postojanja, Muzej Semberije u Bijeljini primio je novo priznanje.
 
Dana  27. februara 2020. godine, predstavnici Muzeja Semberije prisustvovali su svečanosti organizovanoj u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu, koju su domaćini upriličili u čast saradnika i pokrovitelja programskih aktivnosti Galerije organizovanih tokom 2019. godine. Ovo je bila prilika i za premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Život posvećen umetnosti“ o osnivaču Spomen-zbirke, legatoru i diplomati Pavlu Beljanskom.
 
Kao jednom od partnera u realizaciji izložbe „Tapiserije Milice Zorić: sinteza nasleđa i modernizma“ (u Novom Sadu septembar-oktobar 2019, u Bijeljini novembar-decembar 2019), Muzeju Semberije uručena je zahvalnica za svesrdnu podršku u radu, koju je u ime ustanove primio direktor Momčilo Koprivica.
 
Ovim priznanjem još jednom je potvrđena uspješna saradnja dviju srodnih ustanova iz Republike Srpske i Srbije te dat podstrek za nove zajedničke projekte u budućnosti. Saradnja sa Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog iz Novog Sada, Muzeju Semberije je pružila novo dragocjeno iskustvo u organizovanju događaja međunarodnog značaja, a gradu Bijeljini dala priliku da se, zahvaljujući vrijednoj kulturnoj baštini legata Rodoljuba Čolakovića i Milice Zorić, stavi rame uz rame sa velikim umjetničkim centrima u regionu.
 
Stručna služba Muzeja Semberije
 
Fotografija: Mr Milana Kvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, Novi Sad i Momčilo Koprivica, direktor Muzeja Semberije, Bijeljina.
 
Foto: Gordana Jović Atlagić