Otvoreni drugi po redu „Dani dječije kulture“ u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Otvoreni drugi po redu „Dani dječije kulture“ u Bijeljini


Nastupom hora Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ i nastupima mališana iz predškolskih ustanova sa područja grada Bijeljina na platou ispred biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina danas su otvoreni drugi po redu „Dani dječije kulture“ u organizaciji JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina.





Željana Arsenović, direktorka JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina podsjetila je da su 2022. godine prvi put organizovani „Dani dječije kulture“, koji su prema njenim riječima bili izuzetno uspješni, te dodala da se i ove godine veliki broj vrtića sa područja grada Bijeljina odazvao pozivu za ovogodišnje „Dane dječije kulture“, kao i brojne osnovne škole, te Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“.





- Predškolske ustanove su izuzetno važne u našem sistemu obrazovanja i drago nam je što su one uzele učešće u ovoj kulturnoj manifestaciji. Za vrijeme  trajanja manifestacije  predstaviće se skoro svi vrtići sa područja grada Bijeljina. Na ovaj način predstavićemo našu talentovanu i darovitu djecu jer je izuzetno važno da im mi budemo „vjetar u leđa“ i da kulturne institucije organizuju ovakve programe. Veoma je važno da oni uzimaju učešće, da ih približimo kulturnim ustanovama, a mi kao biblioteka da ih približimo knjizi, a možda i pisanju“, istakla je Arsenovićeva.







Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina kazao je da Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina i Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina dugi niz godina imaju uspješnu saradnju, te da su rado uzeli učešće u ovoj kulturnoj manifestaciji.







-Veoma je važno da se kod djece još od ranog uzrasta razvija odnos prema kulturi, čitanju, kao i da odrastaju na zdrav i kulturan način. Mislim da je manifestacija „Dani dječije kulture“ veoma značajna za djecu predškolskog uzrasta kao i za grad Bijeljinu, a moja je želja da u narednom periodu imamo što više ovakvih manifestacija. Drago mi je što su današnji nastupi bili na platou ispred biblioteke, jer je veoma bitno da što veći broj sugrađani vidi kako se radi u vrtiću. Vrtić nije samo ustanova za čuvanje djece nego se trudimo da djeca već od ranog uzrasta razvijaju izuzetno vrijedne i kvalitetne navike, kao i odnos prema životu i obrazovanju“, zaključio je Vujanović.


 




(Semberija info)