Izložba u Muzeju Semberije povodom 100 godina postojanja Gimnazije Filip Višnjić: Sentimentalno putovanje kroz decenije :: Semberija INFO ::

 

Izložba u Muzeju Semberije povodom 100 godina postojanja Gimnazije Filip Višnjić: Sentimentalno putovanje kroz decenije


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić otvorio je u četvrtak naveče, 12. septembra, u Muzeju Semberije izložbu povodom 100 godina postojanja i rada bijeljinske Gimnazije „Filip Višnjić“.

Gradonačelnik Mićić je istakao da se malo koji grad može pohvaliti činjenicom da jedna tako značajna obrazovna ustanova slavi stotinu godina postojanja.

„Uvijek je bila čast i privilegija biti učenik Gimnazije, pogotovo profesor u gimnaziji. Oduvijek je bila najbolja obrazovna ustanova u gradu i iškolovala je više od 10.000 učenika. Više od 50 naučnika i naučnih radnika izašlo je iz bijeljinske gimnazije. Želim im da nastave i dalje sa dobrim rezultatima i da nove generacije i novi profesori ugledaju na svoje prethodnike. Srećni smo što imamo tako uspješnu obrazovnu ustanovu“, izjavio je gradonačelnik Mićić prilikom otvaranja izložbe u Muzeju Semberije. 

Direktor Gimnazije “Filip Višnjić” Vladimir Šavija izjavio je da ova izložba i svečana akademija predstavljaju završni dio obilježavanja velikog jubileja Gimnazije u Bijeljini.

Semberija INFO/Lj. Ljubojević