POZORIŠTANCE MASLAČAK: NOVA SEZONA :: Semberija INFO ::

 

POZORIŠTANCE MASLAČAK: NOVA SEZONA


Pozorištance "Maslačak" uspješno nastavlja sa radom i ulazi u novu sezonu. Pored starih predstava koje se i dalje ugraju,za najmlađu publiku zakazana je premijera predstave "Uspavana ljepotica", za posljednji vikend  septembra.

Tekst je napisan tako da ispoštuje tok priče istoimene  bajke braće Grim i da najmlađu publiku podsjeti na nezaborave klasike koje svi volimo. Rediteljski postupci su usmjereni ka tome da se u potpunosti dočara bajka i vjerno prenese na scenu.Obogaćena je raskošnim kostimima i scenografijom koja dočarava vrijeme u koje je smještena priča o uspavanoj ljepotici.

- Ono što je inovacija u pozorištancu "Maslačak" je i priprema sadržaja za tinejdžersku publiku. Kako za ovaj uzrast nema primjerenih programa na bijeljinskoj sceni, odlučili smo da pripremimo nešto što može biti zanimljivo, a takođe sapada u školski nastavni program. U pripremi je predstava "Pokondirana tikva", Jovana Sterije Popovića, koja je u školama predviđena da se radi i kao lektira. Ovo poznato Sterijino djelo naći će se na repertoaru u toku jeseni, a deteljnije informacije o ovom projektu biće dostupne pred premijeru, poručuju iz Pozorištanca "Maslačak".

Teatar Maslačak takođe nastavlja sa radom. Bijeljinskoj publici po prvi put predstavio se ove godine na festivalu "Dani komedije" sa predstavom " Državni lopov", Fadila Hadžića. Nakon uspjeha koji je doživjela ova predstava i sjajnog odziva na svim gostovanjima širom BiH, priprema se novu predstava čija premijera se očekuje na proljeće odnosno na festivalu "Dani komedije" u Bijeljini.

Ansambl je obogaćen sa dva nova lica, odnosno sa dvije bijeljinske glumice koje su se ovom pozorištu pridružile od ove sezone. To su Vanja Krtolina i Mirna Jovanović.