Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina poklonili knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ :: Semberija INFO ::

 

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina poklonili knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“


Povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obilježava 14. februara, učenici VII₁ i VII₂ Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina, danas su poklonili knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina.



Violeta Šeovac, razredni starješina VII₂ u OŠ „Vuk Karadžić“ Bijeljina kazala je da su njena koleginica Dušica Tadić, razredni starješina VII₁  i ona u razgovoru sa djecom došli na ideju da sakupe određeni broj knjiga koje bi poklonili Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina.



-Uskoro nam se bliži 14. februar,  Međunarodni dan darivanja knjiga, tako da ovo predstavlja jedan uvod za tu aktivnost. Od poklonjenih knjiga svi građani će imati korist. Akcija prikupljanja knjiga  trajala je oko dva meseca i deca su se fino odazvala. Sa bibliotekom sarađujem dugi niz godina i naša deca se svake godine odazovu akciji učlanjenja u biblioteku. Ovo je jedan lep primer kako  deca i biblioteka sarađuju. Veoma sam ponosna na svu ovu dečicu i mislim da su dala sjajan primer i da na ovaj način mogu motivisati drugare iz drugih škola“, naglasila je Šeovac i dodala da pored ovakvih akcija, provode i aktivnosti koje su vezane za ekologiju, te da će i u budućnosti nastaviti sa njima.

Željana Arsenović, direktorka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ Bijeljina izrazila je zadovoljstvo povodom posjete učenika Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Bijeljina, koji su prikupili i poklonili knjige Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“.



-Kao što mnogi znaju, 14. februar se svake godine obilježava kao Međunarodni dan darivanja knjiga i na ovaj način naši drugari iz OŠ „Vuk Karadžić“, odlučili su da nagrade biblioteku za cjelokupnu našu saradnju. Zahvaljujem se razrednim starješinama Violeti Šeovac i Dušici Tadić, koje su pokrenule ovu akciju i bile inicijatori. Takođe hvala dječici i njihovim roditeljima što su uspjeli da sakupe preko 120 naslova koje su poklonili našoj biblioteci i obogatili naš knjižni fond“, istakla je Arsenovićeva i dodala da građani i određene gradske institucije poklanjaju knjige biblioteci koja bilježi knjižni fond od oko 120.000 naslova, te da su u prošloj godini od fizičkih lica dobili preko 3.000 knjiga i ovim putem apelovala svima da poklanjaju knjige biblioteci i slijede primjer mališana OŠ „Vuk Karadžić“.

(Semberija info)