IZLOŽENI REZULTATI RADA UMJETNIČKE KOLONIJE 2022 :: Semberija INFO ::

 

IZLOŽENI REZULTATI RADA UMJETNIČKE KOLONIJE 2022


Otvaranjem izložbe likovnih radova u galeriji Centra za kulturu „Semberija“ večeras je označen završetak 11. Umjetničke kolonije 2022. Prethodnih pet dana 35 umjetnika je boravilo u Banji Dvorovi gdje su svoja duhovna nadahnuća pretakali na slikarsko platno.



-U mojim knjigama sam opisao mnogo toga što se dešava ovdje u Semberiji. Semberija putuje svuda sa mnom, izlagao sam svoje fotografije na četiri kontinenta i na svim izložbama se mogla vidjeti i Semberija i Semberci. Mislim da će se i ostale kolege složiti da je boravak i rad u Semberiji veoma uspješan i plodan“, rekao je Božidar Vitas majstor umjetničke fotografije, najstariji učesnik ovogodišnje kolonije i učesnik svih 11 dosadašnjih likovnih saborovanja u Bijeljini.



Sa druge strane, Aleksandar Simić jedan je od onih koji su ove godine po prvi put učestvovali na Umjetničkoj koloniji 2022. Zadovoljan je ukupnim ambijentom u kojem se odvijalo slavljenje likovne umjetnosti u Bijeljini.
-U posljednje vrijeme svoju inspiraciju tražim i nalazim u grčkoj mitologiji. Tokom prethodnih nekoliko dana ovdje u Bijeljini nastala je slika kojoj sam dao naziv „Dioskuri“. Radi se zapravo o dvojici braće od kojih je jedan bio besmrtan a drugi je bio smrtnik tako da sam na platnu u svojevrsnoj poeziji simbola nastojao pokazati njihovu suštinu i odnos“, rekao je Aleksandar Simić za „Semberija INFO“.



Tokom Umjetničke kolonije 2022 nastala su 52 likovna djela. Izložba je otvorena večeras i tako će biti narednih sedam dana.

(Semberija info)