ĐURĐEVDANSKI FESTIVAL DJEČIJE PJESME 2022. :: Semberija INFO ::

 

ĐURĐEVDANSKI FESTIVAL DJEČIJE PJESME 2022.


U multimedijalnoj sali RTV doma upravo je održana konferencija za medije povodom 28. Đurđevdanskog festivala dječije pjesme, Banjaluka 2022.
 
Učesnici na konferenciji za medije bili su predstavnici redakcije Đurđevdanskog festivala, sponzora festivala, kompanije Mtel, kao i ovogodišnji izvođači i kompozitori.
 
Ovogodišnji 28. međunarodni Đurđevdanski festival biće održan u petak, 13. maja 2022. godine, u direktnom prenosu iz Studija 1 RTRS-a od 20.15 časova, a selekciona komisija ove godine odabrala je 18 kompozicija, koje će biti premijerno izvedene u Banjaluci.

Komisija je odabrala i 24 izvođača od prijavljenih 500, a ovogodišnji izvođači nam dolaze iz Letonije, Rusije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine.
 
Nakon konferencije za medije djeca su se uputila na izlet, na Kozaru radi upoznavanja i druženja, a u popodnevnim časovima i na dan takmičenja očekuju ih izvođačke i generalne probe.

Na Đurđevdanskom festivalu već 28 godina djeca stiču dragocjena iskustva, sklapaju nova prijateljstva i nose lijepe uspomene iz Banjaluke i Republike Srpske. Nadamo se da će i ovogodišnji Đurđevdanci puni utisaka i lijepih uspomena da se vrate svojim kućama!
 
Ne propustite ovogodišnji, 28. Đurđivdanski festival i priliku da čujete 18 fantastičnih kompozicija i vidite 24 nove Đurđevdanske zvjezdice 

petak, 13.maj od 20.15 na RTRS!