POSJETA PJESNIKA ŠKOLI U DVOROVIMA :: Semberija INFO ::

 

POSJETA PJESNIKA ŠKOLI U DVOROVIMA


Čitajmo zajedno

U okviru kampanje ,,Čitajmo zajedno``Ministarstva prosvjete i kulture sa sloganom ,,Da ne ostanemo bez riječi``, OŠ ,,Dvorovi`` u Dvorovima posjetili su pjesnici Književnog kluba ,,Jovan Dučić`` iz Bijeljine. Među njima bila je i predsjednica kluba, pjesnikinja Radmila Đokić koja piše pjesme od 1983. godine, a objavljivala ih je u raznim listovima i časopisima.

Ima pet objavljenih zbirki pjesama, dobitnica je vrijednih nagrada, a među njima im Pjesničku lentu 2011. godine u Modriči. Učesnik je mnogih festivala i pjesničkih manifestacija. Član je SPKD ,,Prosvjeta``, Književne zajednice ,, Jugoslavije ``u Beogradu, Književnog kluba ,,Savovanje`` iz Šamca i počasni je član književnika ,,Sjeverac`` Podgorica.

U posjeti školi u Dvorovima bio je i pjesnik Jelenko Ivanović, koji je objavio zbirku pjesama, a učesnik je mnogih festivala i pjesničkih manifestacija. Pjesme je počeo da piše još u srednjoj školi.

-Pjesnici su se učenicima predstavili svojom poezijom, a onda su naši đaci pročitali svoje pjesme i priče. Bila je velika radost i zadovoljstvo slušati riječi poezije koje nas okrepljuju, tješe, bodre, oplemenjuju našu dušu i daju nam snagu da istrajemo, uprkos svim nedaćama koje nas okružuju. Naši učenici su pomno slušali pjesnike koji su ih oduševili svojim nastupom, divnom interpretacijom svoje poezije, emocijama koje su podijelili sa učenicima, direktnim obraćanjem i pošalicama. Naša želja je da se ovakvi događaji što češće priređuju“, istako je za ,,Semberija info’’ direktor škole Čedo Janković.