Umjetnička galerija Centra za kulturu Semberija: Otvorena izložba Dajane Perić :: Semberija INFO ::

 

Umjetnička galerija Centra za kulturu Semberija: Otvorena izložba Dajane Perić


U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu “Semberija” u srijedu naveče otvorena je izložba fotografija i instalacija “Individualizam” Dajane Perić, profesorke i nastavnika likovne kulture.

Na izložbi su predstavljene trideset i tri fotografije i instalacije koje, kako je primijetio profesor Drago Vejnović, izražavaju “konflikt i harmoniju između čovjeka i prirode, prate priču netaknute prirode, postepeni uticaj čovjeka na prirodu i tragove koje ostavlja u tom sukobu, odnosno pokušaju prilagođavanja”.



“Autorka stavlja akcenat na prolaznost vremena, prisjeća se stvari iz prošlosti i svega onoga što donosi život, ali, završava sa unutrašnjim bijegom, nadom u bolje sutra, novim životom i mirom. Njene fotografije su istraživačke bilješke svijeta koje, pored opštih estetskih i likovnih kvaliteta imaju i poseban emotivni naboj”, ističe profesor Vejnović.

Dajana Perić je završila Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, na Odsjeku likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo. Zvanje diplomiranog ikonopisca stekla je u školi ikonopisa “Odigitrija” u Bijeljini 2016. godine. Član je Likovnog udruženja “Sveti Luka” u Bijeljini i likovnog udruženja “ZARS” u Brčkom. Do sada je imala nekoliko kolektivnih izložbi u Bijeljini, Banjaluci, Brčkom i Tuzli. Bavi se umjetničkom fotografijom, fragmentarnim proznim tekstom i instalacijama.

Semberija infoi - Lj. Ljubojević