Miroslav Vuković, učenik Muzičke škole Kornelije Stanković: Od harmonike se ne odvaja :: Semberija INFO ::

 

Miroslav Vuković, učenik Muzičke škole Kornelije Stanković: Od harmonike se ne odvaja


Награда у Добоју
Miodrag Vuković rođen je 2012.godine u Bijeljini. Učenik je OŠ “Sveti Sava” i istovremeno već dvije godine  pohađa Muzičku školu “Kornelije Stanković”. Za harmoniku se opredijelio zbog velike ljubavi prema ovom instrumentu.

Od ranog djetinjstva pokazivao je sklonost ka muzici i sam je odabrao harmoniku. Kolika je njegova ljubav prema ovom muzičkom instrumentu, svjedoči  svakodnevno višečasovno  vježbanje. Obožava da svira  pred ukućanima, rodbinom, a na sceni se osjeća “kao kod kuće” i nikada nema  tremu. Vjetar u leđa su mu osvojene nagrade. Za dvije godine, tri prva mjesta na značajnim takmičenjima.

Sa profesorom Perićem

Prvu nagradu osvojio je  u martu prošle godine u  Doboju, na trećem školskom takmičenju,  gdje je bio prvoplasirani  sa ukupno  98 bodova, a potom je bio najbolji i na  12. Međunarodnom  festivalu “Dani harmonike”, održanom  u julu prošle godine u Ugljeviku, u on lajn formatu, zbog  epidemiološke situacije.  Treća prva nagrada osvojena je   na Međunarodnom takmičenju, održanom 30. decembra u  Gracu, takođe, održanom  on lajn, kada je osvojio 90 bodova. Miodrag je bio najmlađi učesnik u svojoj kategoriji na svim takmičenjima, ali se izborio sa konkurencijom.

Sa roditeljima

U užoj porodici niko ne svira ovaj instrument, ali  njegov rođak Uroš   takođe je talentovani harmonikaš. Miodrag je još mlad da kuje planove za dalju budućnost, ali jedno je sigurno, ostaće, kaže,  vjeran svojoj harmonici od koje se nikada ne odvaja. Njegov talenat i ljubav prema ovom instrumentu podstiče profesor  Slaviša Perić u Muzičkoj školi ''Kornelije Stanković'' , kojem, kako kaže, duguje svoj uspjeh, jer uči od najboljeg. Profesor Perić mu već dvije godine strpljivo   prenosi svoje bogato  znanje i umijeće.

Semberija info - Lj. Ljubojević